Giresun

Giresun Özel İdare, batan gemi gibi

Yolsuzluk ve usulsüzlük, ihalelerde rant paylaşımı, müteahhit kayırmacılığı ile gündeme gelen Giresun Özel İdaresi’nde, uzun süredir yürütülen müfettişlerin soruşturmalarının hangi aşamada olduğu bilinmiyor. Soruşturmalardan adliyeye yansıyan da yok.
Bu süreç tamamlanmamışken özel idare ekonomik çıkmazdan kurtulmak için mal varlıklarını satarak gelir etme ve borçlarını ödeme yoluna gidiyor. İdarenin son satış kararı Gemilerçekeği’ndeki eski Petrol Ofisi dolum tesisleri alanındaki takas yoluyla belediyeden alınan arsalar. Daha önce Kerim Aksu’nun belediye başkanlığı döneminde özel hastane yapılması engellenen ve sağlık alanı statüsünden çıkarılan arsa ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Ancak arsa ile ilgili bazı hukiki süreçler tamamlanmış değil. Yöre halkı buranın yeşil alan ve park olarak kullanılmasını istiyor .

Özel İdare’nin satışa çıkardığı 3.238 m2’lik arsanın bedeli 33 milyon lira olarak belirlendi.

Arsa satışına ilk tepki CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş’tan geldi. Bektaş yaptığı yazılı açıklamada,  arsanın daha önce 3 kez satışa çıkarıldığını hatırlatarak “Biz Belediye ve Özel İdare arasındaki arazi satışı yarışını dile getirdiğimizde bizlere laf yetiştirmeye çalışan iktidar yetkilileri yine klasik açıklamalarını yapacaklardır. Ancak kendilerine hatırlatmak isteriz ki, aynı kişiler Özel İdare’nin yolsuzluklara konu edilen batışı döneminin siyasi yetkilileridir”.
Başarısız yönetimlerinin faturasını halkın kaynaklarını satışa çıkararak, taşı toprağı, hatta kaldırımı satışa çıkararak gizlemeye çalışanlara milletimiz sandıkta gereken cevabı verecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir