Giresun

GİRESUN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AHMET BAL’DAN AÇIKLAMALAR

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bal, daire başkanları, merkezdeki hastane başhekimleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, sağlık kurumlarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vatandaşların sağlık kurumlarından aldıkları hizmete yönelik yapılan araştırmada memnuniyet oranlarının yüzde 90’ın üzerinde olduğunu ifade eden Bal,  memnuniyette ilk sırayı Kadın doğum Çocuk Hastanesi’nini aldığını, Fizik tedavi Rehabilitasyon Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bunu izlediğini söyledi.

Ahmet Bal, Giresun’da devlet, özel ve üniversite olmak üzere toplamda 376 uzman hekim, 298 pratisyen hekim, 62 diş hekim ve Bin 627 ebe, hemşire çalıştığını söyledi. Bal ayrıca; 2018 yılında uzman hekim ihtiyacı sebebiyle il dışına nakledilen hasta sayısının 909 iken bu sayının 2019 yılının ilk 6 ayında 354’e, yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle 2018 yılında 344 hastanın il dışına nakledilirken 2019’un ilk altı ayında 204’e düştüğünü kaydetti.

Tıbbi Onkoloji bölümünde kemoterapi tedavi hizmetleri hakkında da bilgi veren Bal, “Kemoterapi yatak sayısının 14 olduğu hastanemizde,  2019 yılı ilk 6 ayı yeni vaka sayısı 561, aylık kemoterapi alan toplam hasta sayısı yeni vaka dahil bin 947, aylık kemoterapi toplam seans sayısı yeni vaka dahil 2 bin 574” olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda gazetecilere Seka’da yapımı devam eden 350 yataklı yeni  kale Eğitim Araştırma Hastanesi’ni de gezdiren Bal, hastanenin kabulünün Ocak ayı içerisinde yapılacağını, hastanenin hizmete girmesinin ardından mevcut İlhan Özdemir Eğitim Araştırma hastanesinin de bir alt basamak hastane olarak hizmetini sürdüreceğini söyledi.

Toplantıya katılan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da göreve başladığı ilk günden itibaren sağlıkta vatandaş memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak için çalıştıklarını belirtti..

Bir yorum

  1. Giresun gorele devlet hastahanesinde devlet ve vatandasi dolandiriyorlar kimsenin haberi bile yok bashekimlige sikayet etmeme ragmen hic bir islem yapilmadi ve hala hirsizlik yapmaya devam ediyorlar …hepsi uyuyorlar il saglik muduru baskaa islerle ugrasicagina bu olaya bir el atsinlar bu insanlari bu meslekten atsinlar …..bir mufettis gonderip arastirsinlar , il saglik mudurlugude bir islem yapmazsa .bu olayi cumhuriyet savciligina suc duyurusunda bulunucam …..gerekli yerlere duyurulur ……………

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir