Giresun

GİRESUN BAROSU’NDAN CİDDİ UYARILAR

Giresun Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Giresun Valiliği önünde tören düzenledi.

Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, son günlerde ülkemizde egemen kılınan gündemden ve yaratılan kaos ortamından kaygı duyduklarını söyledi.

 

 

T4

 Uzunalioğlu “yargıya güvenin devamlı azaldığı, hukuk ihlallerinin arttığı,adil yargılama hakkının zedelendiği ve lekelenmeme hakkının çiğnendiğine ilişkin söyl

emlerimiz,  şimdilerde en yetkili ağızlarca ifade ediliyor,  haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Demokrasiye olan sarsılmaz inancımızın biçimlendirdiği ‘milli iradeye saygı’ tüm yaklaşımlarımızın temelini 

DSC_5251

oluşturmaktadır” diyen Başkan Uzunalioğlu, şunları söyledi: “En yetkili ağızların "Yargı içinde çete var", Yargı bağımsızlığı ölmüştür", "Türk ordusuna kumpas kurulmuştur", "Yargının imamı var" gibi dehşet verici ifadelerin yargıdaki krizi işaret ettiğini de kaydeden Uzunalioğlu "Yargı mensupları, ulusal ve uluslar arası alanda genel kabul görmüş evrensel kurallara ve 

güvencelere rağmen tayin edilebilmekte, bu yolla 'özel dosyalar' da el değiştirebilmektedir. Soruşturmasına göre polis, polise göre savcı,savcıya uyumlu yargıç aranabilmektedir. Yargılamalar yaşanan hukuksuzlukların meşrulaştırılmasında araç olarak kullanılabilmektedir.İnternet düzenlemeleri twiter yasağı,HSYK düzenlemeleri ile özgürlükler dünyası karartılmakta ve temel hakların özüne dokunulmaktadır"

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesinin çoğunluk iradelerine feda edilemeyecek kadar yaşamsal olduğunu vurgulayan Uzunalioğlu, “tarih örnekleriyle doludur ki; kimsenin yargısı kimseyi kurtarmaya yetmemiştir” dedi.

“Herkes için adalet, adalet için avukat” ilkesini benimsediklerini söyleyen Baro başkanı konuşmasının sonunda, mesleki sorunlara da değindi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir