GiresunSiyaset

GELDİ TBMM’DE DOKAP’I ANLATTI

Ak Parti Giresun milletvekili Mehmet GELDİ, 2014 mali yılı bütçe kanun tasarısı görüşmelerinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Bütçesi üzerine Ak Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.

DOKAP’ın bir bölgesel kalkınma projesi olduğunu anlatan Geldi, “Bu proje Doğu Karadeniz Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları değerlendirerek, bu yörede yaşayan insanlarımızın gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmeyi, bölgelerarası ve bölge içi farklılıkları gidermeyi, ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır” dedi.

Geldi’nin verdiği bilgiye göre, yüzölçümü 48.256 km² büyüklüğünde ve 8 ili içine alan, 2012 yılı rakamları ile 3.872.793 kişinin yaşadığı bir bölgede uygulanan projede, Başkan, Başkan Yardımcısı, 12 geçici, 19 kadrolu olmak üzere 31 teknik hizmet ve genel idari hizmetli memur ve hizmet alımıyla 27 personel çalışıyor. 

Ak Parti Milletvekili Mehmet Geldi, Proje alanında yer alan illerin 2011 yılı sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ki yerlerini de açıkladı. Buna göre sıralamada; Trabzon 31, Samsun 33, Rize 34, Artvin 44, Giresun 52, Ordu 61, Gümüşhane 62, Bayburt 64

Geldi; “Bu sıralamadan da anlaşılacağı üzere bölge gelişmişlik açısından farklılıklar arzeden bir yapıya sahiptir” dedi.

Mehmet Geldi, konuşmasında Karadeniz Yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi’ni de anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir