GiresunManşet Üstü

GANİRE HANIMIN BU MESAJINI İYİ OKUYUN!..

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşhayeva'dan anlamlı mesaj…, 

Giresun Üniversitesi’nin davetlisi olarak Tirebolu İletişim Fakültesi’nin açılış törenine katılmak üzere Giresun’a gelen Paşheyeva, " Büyük Gazi, Türk dünyasının büyük lideri Atatürk'ün ve onun bütün silah arkadaşlarının önünde baş eğerek, onları sevgi ve saygıyla hatırlayarak 'bayramımız kutlu olsun' diyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun bayramı olan Cumhuriyet Bayramı  bizim de bayramımızdır” dedi.  

Pasheyeva,“'Bir Azerbaycan Türk'ü, bir Türk kızı olarak bu güzel üniversitenin, bu güzel fakültenin açılışında konuşuyorum. İnanılır gibi değil. Mutluyum, yüce rabbim bana bu günleri nasip etti” sözleriyle başladığı konuşmasında, şunları söyledi: “Cumhuriyeti kuran büyük insan Atatürk demişti ki 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir', bir sevinci ve kederi aynı derecede bölüştüğünüz insan, kardeş demekti. Yani herkese, 'Oradakiler Sovyet işgalindedir ama oradakiler sizin kardeşinizdir ve bir gün gelecek o işgal duracak, Türkiye'deki insanımız o güne hazır olmalıdır' diyen bir liderden, bir büyükten konuşuyoruz."

Konuşması alkışlarla kesilen Ganire Pasheyeva, “ O insanların karşısında bugün de yarın da baş eğdik ve her zaman da baş eğeceğiz. Allah onlara rahmet etsin, iyi ki vardılar. Onlar o zaman olmasaydı, biz burada izinden gidenler olarak olmazdık" ifadelerini kullandı.

DSC_8350Konuşmasının ardından Milletvekili Pasheyevaya'ya GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar tarafından plaket takdimi yapıldı. 

 

Etiketler

Bir yorum

  1. Qanire hanım her zaman Türkiye ve Azerbeycan türklerinin BİR olduğunu ve hakikaten Kardeş olduğunu söylemişdir. O bir Millet Vekili, ama aynı zamanda da bir Türkçülük fedaisi. Ben yıllardır bu İnsanı tanıyorum, Millet Vekili olmadan önce de aynı düşüncenin ve karakterin sahibi olmuşdur. Qanire hanım Azerbeycan halkının sevimlisidir ve artık Azerbeycan halkına mal olmuş bir Şahsiyyetdir. Merhum Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyevin ünlü “İKİ DEVLET BİR MİLLET” kelamının en büyük devamçılarındandır. Qanire Paşayeva her zaman yetimlerin, öksüzlerin ve yardıma ihtiyacı olan insanların yardımına koşan bir Devlet Adamıdır. Yüce Allah onu korusun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir