Giresun

FKB İŞÇİLERİ: CANİKLİ BİZİ KANDIRDI…

SEKA'DAN SONRA FKB İŞÇİLERİ DE MAĞDURİYETLERİNDEN CANİKLİ'Yİ SORUMLU TUTTU 

Fiskobirlik'in bilinçli olarak bitirildiğini belirten Başkan Kerim Aksu, "Çalışanlar mağdur oldu, üretici mağdur oldu. İktidar mensupları bu tablonun sorumlusu kendileri değilmiş gibi davranıyorlar." dedi.

Fiskobirlik'ten ayrılan çalışanlar ise AKP Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin kendilerini aldatığını belirterek, “bize vaatleri boş çıktı” dediler yaşananları İşçiler adına yapılan konuşmada, Aksu’ya şu bilgiler aktarıldı :" Bizler durup dururken ayrılmadık. Baskı gördük. Birilerinin keyfine göre tayin edildik. 6 yıl zam almadığımız yetmiyormuş gibi bir de maaşımızı düşürmeye kalktılar.Bazı arkadaşlarımızın kıdem tazminatını dahi ödemediler. Fiskobirlik Yönetimi yaklaşık 300 milyon liralık mülk sattı. Hala üreticiye borç var. Bizleri mağdur edenler şimdi kendi adamlarına yüksek oranda zam yapıyorlar. Satılan mülklerin tamamı Giresun, Ordu ve Trabzon illerinden yapıldı. Batıdan satış yok. Ayrılan personelin yüzde 80'i Giresun'dan. Giresun daha fazla mağdur oldu. Bizler Nurettin Canikli'ye defalarca gittik. Bizleri umutlandırdı. Güvendirdi. Başka kurumlara geçişimize yardım olacaktı. Bizim yanımızda Başkanı eleştirdi. Torba yasaya ilave yapacağını söyledi. Ancak tüm vaatleri her zamanki gibi boş çıktı. Sizden imkanlarınız ölçüsünde bize destek vermenizi istiyoruz ."

en77c54zzd57x1702e4811

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Fiskobirlik'in bilinçli olarak bu duruma düşürüldüğünü belirterek " Ben il başkanlığım dönemimde ve her ortamda mücadele ettim. Hükümet Fiskobirlik'in bu sıkıntılardan kurtulması için 200 milyon vermiyorken, TMO ya 3.5 milyar verdi. Nerdeyse 15 kat daha fazla para verildi. Ben sizin bu durumunuzu Milletvekillerimize ileteceğim. Belediye olarak sizlerin yanında olduk. Olmaya devam edeceğiz. Fiskobirlik yönetimi fındıkla değil, arsayla ilgileniyor. Biz de bunu engellemek amacıyla bazı arsaların elden çıkarılmasına müsaade etmedik. Üniversite genişleme alanına aldık. Bir arsayı da belediye hizmet alanı olarak işledik." şeklinde konuştu. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir