Giresun

FİKRİ BİLGE’DEN LÜTFİ BAYRAKTAR’A ‘YÜZ KIZARTTIN, İSTİFA ET’ ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fikri Bilge, ilk kez kapsamlı olarak düzenlediği basın toplantısında, limandaki silolar, Fiskobirlik, Şebinkarahisar’daki maden faciası ve oğlunun İstanbul belediyesinde işe girmesi ve diğer gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“ŞENLİKOĞLU’NU LİMAN KONUSUNDA CİDDİYETE DAVET EDİYORUM”
Sözlerine limandaki siloları yıkma sözünü tutmayan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’ nu eleştirmekle başlayan Bilge, Sayın Şenlikoğlu, 30 Eylül’ de yaptığı açıklamada şehrin önünü kapatan depoların kaldırılmasına başlanacağını söylemişti. İki ay geçti. Ancak o zamandan bu zamana hiç bir gelişme yok.Verilen söz neden yerine getirilmiyor? Demekki kendi iktidarlarında liman sahibine güçleri yetmiyor. Şu anda doğu tarafta yeni inşaat var. Yıkım değil, yapım var. CHP olarak elbette limanın çalışmasını istiyoruz. Bu karanlık silüet, çirkin ucube yapı oradan kalksın. Sorun o depoların orada olması.Depolar için sanayi sitesinde bir yer gösterilmesini bekliyoruz.Bir de gümrük binasının yanında başlanan inşaatın ne amaçla yapıldığının açıklanmasını bekliyoruz. Sayın Şenlikoğlu’nu sözünü tutmaya ve ciddiyete davet ediyorum” dedi.
“PLAJLARDA BİRİNE PARA AKTARMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?”
Konuşmasında şehiriçi trafik sorununa da değinen Başkan Fikri Bilge, şunları kaydetti:” Bulancak Durağı çevresinde yol düzenlemesi yapıldı. Lafımız yok.Fakat biraz ileriye gidildiğinde Mal Pazarı’ na dönüşte trafik karmaşası yaşanıyor. Şehire girişte Dal- Çık projesi hayata geçecek denildi, ses seda yok. Valiliğin orada döner kavşak yapılsın dedik, onu da yapmadılar. Güney Çevre Yolu hayal oldu, hiç değilse şehire giriş ve çıkışı kapsayan yaklaşık 12 km’ lik bir mini çevre yolu yapın da trafik biraz olsun rahatlasın önerisi getirdik bekliyoruz.”
Plajlar bölgesinde yapılan çalışmaya da değinen Bilge,” Plajlar bölgesindeki projeyi uygularken hizmet mi yapmaya çalışıyorsunuz yoksa birilerine para aktarma peşindemisiniz? Önce Belediye olarak biz yapıyoruz denildi, sonra Turizm Bakanlığı üzerinden yapılacak şeklinde ifadeler kullanıldı.Sayın Şenlikoğlu şehri şantiyeye çevirdik diyerek hükümetin yapacağı işleri kendi hizmeti gibi göstermeye çalışıyor.Yani milletvekillerinin yapması gereken açıklamaları kendisi yapıyor.”diye konuştu.
“MADENDEKİ İNCELEME SONUÇLARI HEMEN AÇIKLANSIN”
Açıklamasında Şebinkarahisar’ da yaşanan maden faciasına da yer veren Fikri Bilge, şöyle dedi:” Olay olduktan sonra parti olarak hemen harekete geçtik.Jeoloji mühendisi olarak işin içinde olduğum için partili arkadaşlarımın da desteğiyle geniş bir araştırma yaptık.Akabinde Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç’ u arayarak sürekli istişare halinde oldum ve bilgilendirme yaptım. Orada ki çevre faciasının maden şirketinin fazla kar hırsına kapılıp kurşun, bakır ve çinko madenlerinin, atık havuzuna fazla yükleme yapmasından kaynaklandığı anlaşıldı.Bu arada, oradaki maden işlenirken siyanür kullanılmadı denilerek,( ki, şimdilik öyle görünüyor) olay basite indirgenmeye çalışıldı.Oysa maden atıkları doğada büyük tahribat yaparak sel gibi Kılıçkaya Barajı’ na ulaştı. Kimyasal atıklar zarar veriyor. Bakanlık yörede araştırma yaptı, 8 gün geçti, yapılan inceleme neticesinde alınan numunelerin sonucunun kimyasalların ne olduğunu hemen açıklanmasını istiyoruz.”
BAYRAKTAR’A İSTİFA ET ÇAĞRISI
FİSKOBİRLİK ‘te yaşanan bazı gelişmelerden de söz eden CHP İl Başkanı Fikri Bilge,” Daha önce birlikte ticari anlamda kurumu zarara uğratan bazı usulsüz işler yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Müfettiş geldi incelemelerini yaptı. Olayın bir ticari birde hukuki boyutu var. Ticari boyutuna bakıldığında alım satımlarda hatalar olduğu tespit ediliyor ve Fiskobirlik’e 27 bin lira ceza kesildiğini öğreniyoruz. Hukuki kısım da ise incelemelerde tespit edilen konuların hukuka teslim edilmesi gerekir. Ancak konu bakanlık tarafından gündeme getirilmedi. FKB yönetiminden de ses çıkmadı. Olay AKP içinde bir iç hesaplaşmaya doğru gidiyor. Şu anda görevdeki zaatın çürümüşlüğün içinde olduğun görülüyor. Bu arada birliğin başındaki zat ile ilgili vahim iddialar var, yerel ve ulusal basına da yansıdı. Fiskobirlik’te yaşanan olayları acaba AKP’liler içlerine sindirebiliyorlar mı? Artık konu açığa çıktı. Bir kadın mağduriyete uğruyor. WhatsApp üzerindeki yazışmalar var, akabinde kadın işten çıkartılıyor. İnsani bir durum değil. Böyle bir durumun Fiskobirlik içinde yaşanması Giresun adına utanç verici, yüz kızartıcı bir durumdur. Kendisinden kibarca bir dille söylüyorum derhal görevi bırakmasını rica ediyoruz. Buradan Giresun’daki AKP’lilere de sesleniyorum: Gereğini yapın” dedi.
Başkan Bilge, ayrıca Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nurittin Karan’ ın boş olarak imzaladığı kağıdın üzerini doldurularak istifa etmiş gibi gösterildiğini iddia etti.
Fikri Bilge, oğlunun torpille İstanbul Belediyesi’nde işe girdiği idddialarına da ilk kez yanıt verdi ve “ben girişimde bulundum ama gerçekleşmedi, sonuçsuz kaldı. Kendisi Üsküdar’da gençlik kollarında çalışıyor. O başardı ve hak ederek işe girdi. Öteki oğlum ise Sibirya’da çalışıyor” diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bilge, ismini söylemediği 3 ilçede şu anda birinci parti olduklarını, merkezle ilgili bir araştırma yapmadıklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir