Giresun

FERRERO FINDIK, ORDU’DAKİ ÖRNEK BAHÇELERİNİ TANITTI

HABER-FOTOĞRAFLAR: NAMIK BALTAOĞLU

FERRERO FINDIK ORDU’ DA BAHÇE GÜNÜ DÜZENLEDİ.YETKİLİLER, FINDIK VERİMİ İLE İLGİLİ ÇARPICI BİLGİLER AKTARIRKEN ÜRETİCİLERE DE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİLER
Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Tic.A.Ş, Değerli Tarım Projesi kapsamında ‘ Bahçe Günü Etkinliği’ düzenledi.Ordu’ nun Ulubey ilçesi Fındıklı köyündeki örnek bahçede gerçekleşen etkinliğe basın mensupları büyük ilgi gösterdi.
Ferrero Genel Müdürü Bamsı Akın, Fındık Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, Ticari Tarım Geliştirme Direktörü Ersin Arısoy, Ordu İl Tarım Müdürü Gökhan Arıkoğlu, Sosyal Sürdürülebilirlik Uzmanı Neslişah İnan, Ferrero Ordu/ Giresun Bölge Müdürü Kürşat Yeşiloğlu, ve ziraat mühendisleri etkinlikte detaylı bilgiler aktardılar.
GENEL MÜDÜR AKIN NE DEDİ?
Proğram sırasında yaptığı konuşmada,” Türk fındığı tercih değil, vazgeçilmez bir üründür” vurgusu yapan Genel Müdür Bamsı Akın,” Biz Ferrero olarak fındık sektörüne yatırım yapmaya, değer zincirini mükemmelleştirmeye yönelik adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” dedi.
” Burada örnek bahçemize baktığınızda fındığın daha nasıl kaliteli olabileceğini ve daha nasıl fazla ürün alınabileceğini yakından görüyorsunuz” ifadesini kullanan Akın, üreticileri desteklemeye, modern ve verimli tarıma yönlendirmeye devam edeceklerini söyledi.
ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ÖRNEK BAHÇEYİ GEZDİRDİ
Basın mensuplarına örnek bahçeyi gezdiren ziraat mühendisleri de ilaçlama, çiftlik gübresi, mevsimsel gübreleme, hasat sonrası yapraktan gübre takviyesi, hayvan gübresi ve kompost yapımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.
GİREBİ VE BALTA BAHÇEYİ TAHRİP EDİYOR
Mühendislerin değindikleri diğer konular da, çocuk işçiliği ile dalları budama ve makineli hasat işlemiydi.Bahçelerde budama yaparken girebi ve balta gibi aletlerden kesinlikle uzak durulmasını tavsiye eden mühendisler, bu işlemin motorlu testere gibi aletlerle yapılmasının önemine işaret ettiler.
Etkinliğin son bölümünde ise fındık kurutma makinelerinin tanıtımı yapıldı.
Proğram folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir