AktüelGiresun

EŞREF BODUR’DAN MUSTAFA KARADERE’YE ÇAĞRI

"YORULDUN, ESPİYE'YE VERECEK BİR ŞEYİN YOK. DİNLENMEYE İHTİYACIN VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Espiye İlçe Başkanı Eşref Bodur, ilçedeki hizmet eksikliklerini düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. 
Adabük Köprüsü üstünde açıklamalarda bulunan Bodur, Espiye’nin nüfus olarak ikinci büyük ilçesi olduğuna dikkat çekerek “ama buna rağmen bozuk, çağ dışı bir şehirleşme yapısı var. Sokakların ortasına yapılmış binalar, Espiye’de park sorunu olduğu için, pazartesi günleri sokaklar taşıtlarla kapanmaktadır. Denize kıyısı olan ve İki dereye sahip Espiyemiz güzellikten yoksun , 21. Yüz yılın modern bir kent görümünden uzaktır. Espiye bir kent görümünden ziyade köycülük hakim olmuştur” dedi.

6 YOLUN KAVUŞTUĞU YERDE KAVŞAK YOK!
Gelevera köprüsü selden zarar gördüğü için Adabük köprüsünün kullanıldığını ve 6 yol kavşağının bulunduğu bu noktanın trafik yönünden çok tehlikeli bir duruma geldiğini belirten Eşref Bodur, şunları söyledi: “Bu köprüde ihtiyaca cevap vermiyor. Sanayinin bittiğiyere mutlaka başka bir köprü yapılmalıdır. Mustafa Kemal caddesi 4 yoldan itibaren tek şerit olmalıdır. Bu fındık fabrikasına giden yol ve öteki yollarda kullanıldığı zaman trafik rahatlayacaktır. Bu 6 yol kavşağına en kısa zamanda döner kavşak yapılmalıdır. Yoksa burada Azrail pusuda bekliyor”
Espiye’ye organize sanayi sitesi isteyen Bodur,” Espiye’de ne çocuk parkı ne de otopark bulunmamaktadır. Bu yüzden sokaklar kapanıp oto park yerine kullanılıyor. Trafikte bu yüzden felç oluyor. Güzelim Espiye sokakları ve caddelerinde delik deşik yıllardır alt yapı sorunu bir türlü bitmiyor. Her şeyden önce sularımız yok. Bu salgın hastalık döneminde en fazla temizliğe ihtiyaç duyuldu bir zamanda sular kesiliyor” dedi.KARADERE’YE SESLENDİ:”ARTIK YORULDU, ESPİYE’YE VERECEK BİR ŞEYİ YOK. DİNLENMELİ. BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”
Ak Partili belediye başkanı Mustafa Karadere’ye de ‘dinlenme’ çağrsı yapan CHP İlçe Başkanı Bodur, “16 yıldır Espiye’de iktidar olan AKP’li belediye başkanı artık yoruldu. Espiye’ye verecek hiç bir şeyi kalmadı. Dinlenmeye ihtiyaçları var. Onlar dinlenirken Espiye’de CHP’nin önderliğindeki ittifak belediyesinden modern bir şehir nasıl yaratılıyor görsünler. Belediyecilik bizim işimiz. Onlar ticaretini yapsınlar. Espiye’nin şu durumu geceleri rüyalarına girmiyor mu, nasıl rahatça uyuyabiliyorlar” diye sordu. 
“ESPİYE’DE GELEVERA VADİSİ BÜYÜK AFET YAŞADI”
Eşref Bodur, 22 Ağustosta yaşanan sel afetinde yaşanan mağduriyetlere de değindi. Bodur, şunları söyledi: “ Derelerimiz HES felaketiyle, dere kenarlarına açılan çakıl ocaklarından dolayı ve ormanlarımız kıyıma uğradığı için şu deniz kenarından yaylalara kadar Gelevera vadisi büyük bir afet yaşamıştır. Sanki 50 km lik Gelevera vadisi yıkılıp harap olmamış gibi ne basında yer tutabildik ne de yerel iktidarın gündeminde. Bu ne biçim sorumsuzluk. 55 yılda yapılan Espiye Ericek gurup yolunun yüzde sekseni yıkıldı. Ulaşımı sağlamak için geçici olarak şimdilik açıldı. Ama şimdi gurup yolumuzda Azrail can almak için pusuda beklemektedir. Yıkılmadan önce de yetersizdi. Şimdi tam bir felaket. Grup yollarımız hiç bir şekilde ihtiyaca cevap vermemektedir. Espiye’den yaylalarımıza kadar sağlıklı ve kalıcı bir yol yapılmadır. Bizim düşüncemiz tünellerle beslenecek bir yol kalıcı ve sağlıklı olacaktır. Mütahitlerle değil, eğer kara yolları yaparsa masraf yarıyarıya düşer. Acil yola ihtiyaç vardır”
“ORMANLAR KESİLİP YOK EDİLİYOR”
Bodur, yaylalar ve ormanlardaki talana da değinerek,”Bundan sonra yayla turizmi bizde afetten önceki durumu aratacaktır. Ericek köyünden başlayıp iki taraflı bulunan yaylaya kadar devam eden ormanlarımız ve Seydi köyünden başlayıp Düydül ve yaylaya kadar devam eden ormanlarımız kesilip yok ediliyor. Bu ormanlarımız derhal koruma altına alınıp, tabiat parkı yapılmalıdır. Doğal güzelliklerimiz korunmalıdır”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir