GiresunManşet Üstü

ENGELLİLERİN DE REKTÖR ANNESİ

Giresun Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAM) ile Umutlu Yarınlar Topluluğu (UYAT) Zihinsel Engelli çocuklar için yılbaşı programı düzenledi.

Attar, gecede yaptığı konuşmada, etkinliğin üniversitenin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlendiğini belirterek  katılanlara ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

DSC_1052

REKTÖR ATTAR:"ENGELLİLER CANIMIZ CİĞERİMİZ"

Aygün Attar, şunları söyledi:“insani değerlere önem veren bir kurum olduğumuz için öğrencilerimiz devamlı olarak sevgi çocuk yuvalarını, şehit ve gazi ailelerini, sizin gibi değerli aileleri çocuklarımızı ziyaret ediyorlar. Canımız ciğerimiz olan toplumun neredeyse %10’unu oluşturan, hayatın oluşturduğu engellere karşı ayakta durmaya çalışan evlatlarımızla ilgili faaliyette yer almak ayrı bir sevaptır. Bu tür etkinliklere destek vermek bize insan olduğumuzu hatırlatır. Zihniyetiyle engel oluşturan ve engel olanların engel olmasını durdurmak için bir arada olmak ve birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Bir hoca akademisyen kimliği dışında üç çocuk annesi olarak, dünyanın en şerefli kimliği olan annelik sıfatıyla; ben annelerimizin karşısında böyle evlatlarla birlikte hayatına devam eden bunu bir çile olarak değil sevgi olarak gören kıymetli annelerimizin mübarek ellerinden öpüyorum”Etkinliğe, Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Giresun Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören öğrenciler, velileri ile birlikte katıldılar.

DSC_0037Güre Yerleşkesi Rektörlük Sosyal tesislerinde gerçekleşen gecede doyasıya eğlenen çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Tiyatro ve müzik gösterilerini sunulduğu gecede, öğrenciler ve velileri doyasıya eğlendiler. Onların oyunların Rektör Attar da katıldı.DSC_1073

Sahnede ve salon içinde diledikleri gibi davranan ve müzik eşliğinde doyasıya eylenen engellilerin coşkusuna Rektör Attar'ın oğlu Umut'la GÜKAM Müdürü Aysun Karahmet'in oğlu kaanda ortak oldu. İki arkadaş 'Gangam Dansı' figürleriyle göz doldurdu.

DSC_1064Gecede, katkılarından dolayı Dr. Orhan Erzurum, Eczacı Bülent Bektaşoğlu, Elsan Mühendislik’ten Yusuf Hartamacı’ya, Giresun Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan’a ve Algül Pastanesi’ne Rektör Attar tarafından plaketle ödüllendirildi. Rektör Attar’a da Trabzon’dan gelen engelli bir çocuğun yaptığı hediye takdim edildi.

Programın  sonunda, yaklaşan yeni yıl vesilesi ile çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu.DSC_1053

Etkinliğe, akademik-idari personel ve öğrencilerimizin yanı sıra çok sayıda veli katıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir