Giresun

CHP’NİN Mİ VE AKP’NİN Mİ MECLİS LİSTESİ İKNA EDİCİ, BUGÜN BELLİ OLUYOR

Siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ile il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıklarının büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına yarın (19 Şubat Salı) saat 17.00’ye kadar vermesi gerekiyor.

Bağımsız adayların ise kanunda öngörülen seçilme yeterliliğini taşıdıklarını belirten belgeler ve en yüksek derecedeki devlet memurunun brüt aylığı olan bin 240 lira 67 kuruşu mal sandığına yatırdığına dair makbuzla il ve ilçe seçim kurullarına başvurması gerekiyor.

OYU ARTIRACAK OLAN, SEÇİMİN DENGELERİNİ ETKİLEYEN MECLİS ÜYELİKLERİ…
Öte yandan gözler Giresun’daki siyasi partilerin meclis üye listesinde kimlerin olacağına çevrildi. Seçimin favori iki partisi CHP ve AKP’nin seçim kuruluna teslime edecekleri listede, önemli isimlerin olması bekleniyor. İttifakla seçime katılan CHP’nin İYİ Parti’ye, AKP’nin MHP’ye kaç üyelik vereceği de bugün netleşecek.  Sızan bilgilere göre her iki partinin adayları arasında önemli isimler var.

AKP adayı Aytekin Şenlikoğlu’nun merkez sağda daha önce siyaset yapmış farklı görüşlerdeki kişilerle, partide daha önce çeşitli kademelerde görev alan isimlerden oluşan bir listeyle  seçmenin karşısına çıkmayı hedeflediği öğrenildi.

CHP’nin ise meclis listesinin neredeyse tamamına yakın bölümünü değiştireceği ifade edilirken, bunun yerine toplumda kabul gören, sevilen sayılan isimlerle, kadın ve gençlik kotasına uygun bir liste hazırlayacağı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir