GiresunUlusal

CHP’DEN SİYANÜR SUYA KARIŞACAK İDDİASI

“Siyanür; içtiğimiz suya, bastığımız toprağa, soluduğumuz havaya karışarak geleceğimizi tehdit edecektir”

CHP İl Başkanı Necati Tığlı, yaptığı yazılı açıklamada, siyanürle Yavuzkemal ve ciaaltın aranmasını eleştirdi.

Tığlı;  “Fettullah Gülen Örgütü kapsamında el konulan Koza grubu tarafından Dereli ilçemizin Kulakkaya yaylasının da içinde yer aldığı köylerde altın arama faaliyetine başlanılacağı haberi haklı olarak hepimizi endişelendirdi.”dedi

Tığlı, şöyle konuştu: “DOĞANIN KATLEDİLMESİNE KARŞIYIZ”

Giresun’da her kesimin tepkisini çeken bu duruma çevreye saygı duyan bir parti olarak bizler de karşı olduğumuzu daha önce vurgulamıştık. Haklı tepkinin yanındayız, birlikte mücadele edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu yörede altın bulunduğu takdirde bu altın siyanürle çıkarılacak. Bu da çevreye zehir saçmak, doğayı katletmek anlamına gelir ki, asla kabul edemeyeceğimiz bir faaliyettir.

Her ne kadar burada altın arayacak olan Koza Altın İşletmesi yetkilileri, bu faaliyetin çevreye olumsuz bir etkisi olmayacağını savunsalar da bu kesinlikle doğru değildir. Siyanürle altın aramak; tek kelime ile çevreye ölümcül zehir saçmaktır. Bu da doğada onulmaz tahribatlara yol açacak, çevremiz insan yaşamı için elverişli olmaktan çıkacaktır. Çünkü siyanür; bastığımız toprağa, içtiğimiz suya ve soluduğumuz havaya karışacaktır.

YOL SAHİLLERİ, HES’LER DOĞAYI TAHRİP ETTİ

Malumunuz sahillerimiz transit yol geçmesiyle mahvoldu. Denizle kara arasına set oluşturuldu. Koylarımız yok oldu. Hem insanlarımızın yaşam biçimi, hem de doğal denge sekteye uğradı. Üstelik çok sayıda da insanımızı alışkanlıklarından dolayı yoldan karşıdan karşıya geçme esnasında trafik kazasında kaybettik.

Diğer yandan yöremiz Hidro Elektrik Santralleri (HES) yapımıyla da tarumar edildi. Eylem ve etkinliklerle, açıklamalarla durumun ciddiyetini dile getirip tepkilerimizi göstermiş olsak da ülkeyi yönetenler kulaklarını tıkayıp, bildiğini okudular. Şimdi de yine bir felaketi çağrıştıran altın arama faaliyeti ile karşımıza çıktılar.

TURİZM KENTİ GİRESUN’DAN ELİNİZİ ÇEKİN

Giresun tarihi ve doğal güzellikleriyle bir marka kenttir. Bir turizm şehridir. Ekonomik ve sosyal olarak da kalkınması öncelikle turizme bağlıdır. O nedenle de geleceğimiz için, sağlıklı yaşamamız için doğayı tahrip edecek her türlü faaliyetin karşısındayız. Bu konuda direnmeye devam edeceğiz. Felaketlerin karşısında yaşamı savunmayı sürdüreceğiz.

Öncelikle Koza grubuyla iletişim halinde olan Giresun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü ve dolayısıyla da ilgili Bakanlığı ve tabii ülkeyi yöneten AKP hükümetini duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ayrıca altın aramak isteyen şirketlerin ellerini toprağımızdan, havamızdan ve suyumuzdan çekmelerini istiyoruz.”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir