Giresun

CHP MİLLETVEKİLİ BEKTAŞOĞLU: AKP’Yİ 2019 KORKUSU SARDI

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılmasına sert tepki gösterdi.

Bektaşoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Saray hükümetinin yerel iktidarlarımıza yönelik hukuk dışı saldırıları sürüyor. Ataşehir’den sonra bu sefer hedef Beşiktaş oldu.  % 77 oyla seçilen Başkan Murat Hazinedar, hakkında hiçbir yargı kararı, mahkumiyet olmaksızın kendini yargının yerine koyan siyasi iktidarın oluşturduğu suçla ve düzmece bir kararla görevden uzaklaştırıldı.


EGEMENLİK HAKKI ORTADAN KALDIRILIYOR”

Seçmen iradesinin gasp edilmesi anlamına gelen bu kararı kınıyorum.

Demokrasilerde belediye başkanlarının görevi meclislerinin kararıyla veya idari-adli soruşturmaların sonucuna göre ya da seçilmeyince sona erer. 

Son yaşanan örneklerle siyasi iktidar bu kuralı sona erdirmiştir.

Seçilmiş başkanları görevden almak, ülkemizde demokrasinin hak, hukuk ve adaletin olmadığının, Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan egemenlik hakkının ortadan kaldırılmaya çalışıldığının göstergesidir.

“AKP’DE 2019 KORKUSU VAR”

Öyle anlaşılıyor ki; Saray ve hükümeti bu kararlarla, TBMM, Bakanlar Kurulu, yargı, idari yapı, medya, güvenlik, eğitim ve demokrasinin diğer kurumları üzerinde kurduğu vesayet yönetimini, şimdi de belediyeler üzerinde oluşturmak istiyor.
Doğu ve Güneydoğu illerinde kayyumlarla, FETÖ ve yolsuzluk çamuruna saplanmış kendi belediyelerini, başkanlarını istifa ettirip yargıdan kaçırarak değiştirme yoluyla ele geçirdikten sonra, hedefine CHP’li belediyeleri koydu. Seçimle kazanamayacağını anladığı CHP’li belediyelerin başkanlarını önce soruşturmalarla hizmet yapamaz hale getirerek kuşatıp kıskaca alıyor, ardından da görevden alıyor.

Bu 2019 korkusunun ürünüdür. Ama korkunun AKP’ye hiçbir faydası olmayacaktır.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Öyle görülüyor ki bu politikaları sürecek. Ama bizler sessiz kalmayacağız. Halkımızla birlikte belediyelerimize ve kim olursa onların seçtikleri başkanlara sahip çıkacağız. 2019’da halkın iktidarını yerel yönetimlerden başlayarak kuracak, tek adam yönetimine izin vermeyeceğiz."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir