EğitimGiresun

ÇETİNKAYA: KAYIRMACILIK, HAKSIZLIK VE BASKI VAR

Türk Eğitim-Sen şube Başkanı Arif Çetinkaya, Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Feridun AKSU’nun haksızlık, adam kayırma yaptığını, ve çalışanlar üzerinde baskı kurduğunu öne sürerek, “bu durum tüm yönetici ve öğretmenlerin çalışma azmini ve performansını düşürmekte, okullarda var olan huzur ortamını bozmaktadır” dedi.

Çetinkaya. Müdürle aralarında adliyeye intikal eden bir olay olduğunu söylediği Şebinkarahisar Türk Telekom Ticaret Meslek Lisesi’nde vekaleten müdür yardımcısı olarak görev yapan üyeleri İsa BEKDEMİR’in görevden alınmasına tepki gösterdi. 
Bir basın toplantısı düzenleyen Sendika Başkanı Arif Çetinkaya, Giresun Valisi’ne ilçede eğitim alanında yaşananları araştırması çağrısı yaptı. Çetinkaya şunları söyledi: “Şebinkarahisar’da bunun gibi daha birçok kayırmacılık var. Bu olayları kamuoyu ile paylaşarak soruşturulmasını ve incelenmesini isteyeceğiz.

Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze Şebinkarahisar’daki olayları titizlikle incelemelerini, yapılan haksızlık, hukuksuzluklara ve kayırmacılıklara dur demeleri sorumlular hakkında gerekenin yapılması için çağrıda bulunuyorum”. 

ŞEBİNKARAHİSAR’DA NELER OLUYOR?

Çetinkaya açıklamasında, şunları söyledi: “Aynı okulda kadroları başka okulda olduğu halde bu okulda görevlendirme ile idarecilik yapan Eğitim Bir-Sen üyesi diğer iki yönetici görevine devam ederken okulun kadrolu öğretmeninin görevden alınmasının kişisel nedenlere dayalı kasıtlı bir uygulama olduğunu düşündürmektedir. İsa BEKDEMİR Eğitim Bir-Sen üyesi olsa bu olayları yaşayacak mı idi.  

Ağustos 2013 tarihinde Kaymakamlık makamı tarafından başarılı çalışmalarından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirilen İsa BEKDEMİR’in bu olaydan sonra görevden alınması tamamen kasıtlı, ilçe milli eğitim müdürü tarafından devlet makamının gücünün kişisel olarak kullanılması olduğunu düşündürmektedir. Kimse devletin ve sahip olduğu makamın gücünü kişisel olarak kullanamaz, bu suçtur. Türk Eğitim-Sen olarak olayların takipçisiyiz,üyemizin yanındayız.

Bu anlayıştaki yöneticiler ile Giresun’da eğitim gün geçtikçe daha da kötüye gidecektir. Giresun’un eğitimdeki yerinin neden Türkiye’de gerilerde olduğu bu olaylardan açıkça anlaşılmaktadır. Kimsenin Giresun’un çocuklarına zarar verme hakkı yoktur.   

Tüm bu kayırmalar olurken Şebinkarahisar’da eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunun bozulmamasını, eğitimde verimli çalışma yapmak  ve başarıyı sağlamak beklenemez”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir