Giresun

CELEPLERE KURS

Giresun İl Tarım Müdürlüğü,  “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği” kapsamında, eğitim çalışmaları düzenleyerek hayvan nakillerine eşlik eden celep, sürücü ve satıcıları eğitecek.   Düzenlenen kurs sonunda katılımcılara sertrifika verilecek.

Müdürlükten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada; şu bilgilere yer verildi: “Söz konusu yönetmeliklerde hayvan nakliye aracı sürücülerinin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların ve  hayvan satıcılarının (celep) eğitime tabi tutularak sertifikalandırılması ve kayıt altına alınması ayrıca hayvan refahına uygun teknik şartlara haiz nakil araçlarının onaylanmasına dair hükümler yer almaktadır. İlgili yönetmeliklerde belirtilen hususların herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için en geç 1 Ocak 2014tarihine kadar yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz de  görevli  veteriner sağlık personelleri  tarafından nakliyeciler, sürücüler, nakliyeye eşlik eden bakıcılar ve hayvan satıcılarına (celepler)yönelik eğitim çalışmaları düzenlenmektedir. Bu eğitim çalışmasının ardından her İlçe Müdürlüğü kendi sorumluluk alanında bulunan nakliyecilerin, sürücülerin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların ve  hayvan satıcılarının sertifikalandırılması ve kayıt altına alınması ayrıca hayvan refahına uygun nakil araçlarının onaylanması işlemlerini yürütecektir.

Bu konuda bilgi alabileceklerin; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne, ilçelerde ise  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’ne başvurabilecekleri kaydedildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir