Giresun

ÇAVUŞLU ÇÖP TESİSİ ‘ÇEVREYE ZARARLI’ BULUNDU

Çavuşlu belde sınırları içersin de bulunan ve Ekim ayının sonlarında hizmete açılan katı atık bertaraf tesisleri, Ordu İdari Mahkemesi’nin aldığı kararlar doğrultusunda, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan tarafından mühürlenerek kapatıldı.

2010 yılından bu yana mahkeme sürecini takip ettiklerini söyleyen Başkan Arslan,  “Burası, belediyemiz sınırları içinde olan bir yer. İmar planınında sosyal tesis alanı olarak yer alıyor. Buraya çöp tesisi yapmayı planladılar. Biz baştan bu yana olmaması yönünde mücadelemizi verdik. Buraya tesis yapılmaya başlandığında biz mahkemeye verdik, bu tesis buraya yapılamayacağı doğrultusunda karar verildi. Bu karardan sonra olumlu bir ÇED raporu hazırlatıldı. Biz bu rapora itiraz ettik. Danıştay’a giden rapor için yine olumsuz karar çıktı. Bu karar doğrultusunda Ordu İdari Mahkemesi 18 Aralık 2015 tarih ve 1885 nolu kararını uyguluyoruz” dedi.

Arslan, “Bizde bu mahkeme kararı doğrultusunda geldik mühürleme işlemini yaptık. Zaten biz bu kararı uygulamasak, yani tesisi mühürlemesek bu sefer biz suçlu duruma düşüyoruz. Türk Milleti adına verilmiş olan mahkeme kararını uyguladık. Böylelikle Çavuşlu’daki çöp tesisi kapatılmış oldu. Bundan sonraki süreç ne olur? O nu zaman gösterir. İnsanlık var olduğu müddetçe çöp de hep olacaktır. Ama bizim buna başka bir yer bulmamız lazım. Biz çöplüğe karşı değiliz ama yerine karışıyız. Sizlerinde gördüğünüz gibi simsiyah çöp suyu dereye akıyor. Bizim bu derede su kuyularımız var. Yedi mahalleye buradan su veriyoruz. Burada çalışan işçilerin de hemen hepsi hasta oldular. Burada kimsenin sağlığı korunmadığı gibi milletin sağlığı ile oynanıyor. Biz belediye başkanlarının görevi halkın sıhhatini korumaktı.” açıklamasın da bulundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir