Aktüel

Bulancak Belediye Serasının ilk ürünleri ihtiyaç sahiplerine

Bulancak Belediyesi tarafından, Galericiler sitesi arkasında tesis edilen 8 dönüm alanda yapılan sebze üretiminden elde edilerek hasadı yapılan ilk ürünler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Belediye Başkanı Recep Yakar’ın talimatıyla kurulan tesiste, Ziraat Mühendisleri gözetiminde ve uzman yetiştiriciler tarafından yetiştirilen mevsimsel; domates, salatalık, biber, patlıcan v.b. sebzeler ilk ürünlerini vermeye başladı. Pazartesi günü hasadı yapılan ilk ürünler olan salatalık ve sivri biberler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere paketlenirken, günlük üretimin şimdilik 50-100 kg arasında olduğu ve zamanla artış göstereceği belirtildi.

İlk ürünlerin, salatalık 2 kg, sivri biber 1.5 kg paketler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını belirten Belediye Başkanı Recep Yakar, Şimdilik 50-100 kg olan günlük üretimin ilerleyen süreçte çeşitlenerek artacağını belirterek; “İki dönümü kapalı sera olan üretim alanımızın tamamını kapatarak, kış mevsiminde de üretimimizi sürdüreceğiz. Burada ürettiğimiz sebzeleri ilk etapta sosyal belediyecilik gereği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Üretim arttıkça da vatandaşlarımızın ucuz, doğal ve kaliteli ürüne ulaşabilmesi için doğrudan satışını da gerçekleştireceğiz. Üreten ve çalışan Belediyecilik anlayışıyla da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir