Sağlık

BEYTULLAH ŞAHİN: ANJİYO OLACAK…

SAĞLIK BAKANLIĞI ANJİYO ÜNİTESİ KURULMASINA SICAK BAKIYOR. ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Beytullah Şahin’in, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde neden Anjiyo Ünitesi olmadığına dair çıkan haberlere açıklık getirdi. Şahin, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada,  Anjiyo ünitesi kurulması için Sağlık Bakanlığı’na 2008 yılında müracaatta bulunulduğunu hatırlatarak, .“Ancak yakın zamana kadar Bakanlığımız bu tür nitelikli sağlık hizmetlerini bir plan dahilinde ve imkanlar ölçüsünde yaptığı için gerçekleştirilememiş olduğu görülmektedir.Bu hizmet nitelikli, yetişmiş ve sürekliliği sağlanabilecek insan kaynağı gerektirmektedir. Başlandığında kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi işlem sırasında doğabilecek her türlü komplikasyona karşı hastayı riske etmeden müdahale edilebilecek şekilde bir yapılanmanın zorunluluğu vardır” dedi.  .

 Anjiyo Ünitesi ile birlikte Kardiyo Vasküler Cerrahi yapılabilecek şartların da oluşturulması gerektiğini söyleyen Beytullah Şahin, şunları söyledi: “ Bu gibi nedenlerle bu güne kadar gerçekleştirilememiş olan bu hizmetin yakın zamanda ilimizde verilebileceği ve bu konunun Bakanlığımızca da destekleneceğine güvenimiz tamdır.

Giresun Kamu Hastaneleri Birliğinin Kuruluşundan beri bu alanda da çalışmalarımız devam etmektedir. Bakanlığımızla son haftalarda yapılan çalışmalar neticesinde ilimize anjiyografi ve Kardiyo Vasküler Cerrahi birimlerinin kurulması çalışmalarının Bakanlığımızca kabul gördüğü müşahede edilmiştir. Söz konusu ünitelerin Prof.Dr.A.İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde bir an önce kurulması için alt yapı çalışmalarımız başlatılmıştır.”

 

Etiketler

Bir yorum

  1. Sayın genel sekreter bakanlık anjiyo sıcak bakmayacak Giresun devlet hastanesine bu ünüte acil kurulmalı.Özel hastanelerin kıskacından vatandaşlarımız kurtarılmalıdır.Ayrıca Göğüshastanesi yerinde kalmalı ve mevcut hastanedeki sıkıntılar dehal giderilmelidir.Hastalar muayene olanakadar koridorlarda kalabalıktan sıkıntı çekiyor.Acaba genel sekreter bu koridorları gezib gerekli tekbirleri alıyormu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir