Giresun

BEKTAŞOĞLU: YAYLA EVLERİ YIKILMAMALI

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaylada obalarda yaşayan yurttaşlarımızın evleriyle ilgili alınan kararların gözden geçirilmesini ve bu konuda bakanlıkların il yöneticileriyle ortak çalışma yapmasını istedi.  TBMM’de bir konuşma yapan Bektaşoğlu, şunları söyledi:”Giresun’un kırsalda yaşayan nüfusunun büyük bölümü geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. özellikle bu aylarda hayvanlarıyla birlikte yaylalara göç eden halkımız, eylül ayına kadar atalarından dedelerinden kalma obalarda, meralarda, yaylaklarda yaylacılık geleneğini sürdürüyor.

Ancak Karadeniz’de, özellikle de Giresun’da  çok ciddi yayla sorunları yaşanıyor. İl yöneticileri 2-b,mera ve diğer yasa ve yönetmelikleri dayanarak halkımızın evlerini başına yıkıyor. Hatta mahkeme süreçleri devam eden yaylalarda bile kafalarına göre aldıkları kararı uyguluyorlar.

Hükümet bir taraftan yaylaları birbirine bağlama adı altında ormanları yok ederek yeşil yol yapıyor, yandaşlarına ocak açtırıp siyanürle altın ayrıştırılmasına izin veriyor, çarpık yapılaşmaya göz yumuyor, heryeri ranta açıyor, önüne gelene hes ruhsatı vererek çevre,doğa katliamına destek oluyor,geleceğimizi karartıyor. Bir taraftan da çevreci kesilip yaylalarda yaşamını, geçimini yaylacılığa bağlamış halkımız tek odalı evleriyle uğraşıyor.

Çevre Orman, Tarım ve diğer ilgili bakanları bu konuda uyarıyor ve halkımızı mağdur etmeyecek kararlar almaya, iyi niyetli çalışma, tespit ve araştırma yapmaya davet ediyorum. Devlet olmanın gereği de budur”.  

Bülent Bektaşoğlu, 2-B ve vatandaşların diğer   sorunlarıyla ilgili kapsamlı bir çalışma yaparak konuyu tekrar TBMM gündemine taşıyacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir