Giresun

BEKTAŞOĞLU: PINARLAR TÜNELLİ GEÇİŞİNDE İNŞAAT NEDEN BAŞLAMIYOR?

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Eğribel Tüneli’ne bağlantı yollarının yüksek standartlı ticaret yolu şeklinde planlanmasını istedi. TBMM’nin dün geceki oturumunda konuşan Bektaşoğlu, projenin yeniden etüd edilmesi gerektiğini belirtti ve ayrıca ihalesi yapılan Pınarlar tünelli geçiş projesinin inşaatının neden başlamadığını sorarak,  Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’dan bilgi istedi.

“EĞRİBELE SADECE TÜNEL YETMEZ”
Milletvekili Bülent Bektaşoğlu konuşmasında, şunları söyledi: “Giresun'u İç Anadolu'ya bağlayan Şebinkarahisar yol güzergâhında bulunan Eğribel Tüneli'nin inşaatı sürüyor. Bitim tarihi belli değil ama inşallah bu yıl biter de elli yıldır beklediğimiz hasretle hizmete kavuşmuş oluruz.

Ancak bu proje bir kez daha yeniden etüt edilmeli. Çünkü sadece Giresun'la Şebinkarahisar'ı birbirine tünelle bağlamak yetmez. Tüneli daha cazip hâle getirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için Anadolu'nun, Akdeniz'e kadar uzanan coğrafyasındaki bütün illerin Karadeniz'le ticaret amaçlı yollarla bağlanmasını sağlamak gerekir. Bu nedenle, tünelin Giresun-Dereli-Şebinkarahisar bağlantısı yüksek standartlı ticaret yolu şeklinde yapılmalı.

MUHTARLAR HÜKÜMETİNİZİ CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET ETTİ?

Ayrıca aynı yol güzergâhında ihalesi yapılan Pınarlar tünelli geçişi inşaata hazır olduğu hâlde bir türlü çalışma başlatılmamaktadır. Muhtarlar, yöre halkının tepkilerini dile getirmektedirler. Hatta Hükûmetinizi Cumhurbaşkanına imzalı dilekçelerle bile şikâyet etmişlerdir.

Pınarlar yolu neden başlamıyor? Bunun nedenini merak ediyoruz. Sayın Ulaştırma Bakanının araştırarak bilgi vermesini bekliyorum”.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir