Giresun

BEKTAŞOĞLU: “EYNESİL’DE AFETİN YARALARI SARILMADI, ÖDENEK YETERSİZ”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Eylül ayında meydana gelen ve Eynesil ilçemizde ciddi boyutta hasara neden olan sağanak yağmur ve selin yaralarının sarılmadığını belirterek, konuyu TBMM’de ilgili bakanlara sordu. Daha önce aynı konuda soru önergesi de veren Bektaşoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, afet ödeneğinde Giresun'un ilçe belediyelerine haksızlık yapıldığını iddia etti.

“EYNESİL’E 125 BİN, BEŞİKDÜZÜ’NE 2 MİLYON”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, konuşmasında şunları söyledi:”  Trabzon'un Beşikdüzü ve Giresun'un Eynesil ilçelerinde eylül ayında yöreyi tümden etkileyen bir sel afeti yaşandı. O afette 3 yurttaşımız da hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve iş yeri, kumu, özel kuruluşlar sular altında kaldı.

Afetin vurduğu ilçelerimizden birisi de Eynesil'di. Bu ilçemizde 11 köy, 12 mahalle, 59 ev hasar gördü, kamu kuruluşlarından bazıları sular altında kaldı. En önemlisi de ilçe merkezi ile köylere ve mahallelere ulaşımı sağlayan köprüler yıkıldı. Ancak şu ana kadar afetin yaraları sarılmadı, hayatı normale döndürecek bütçe ödenekli bir çalışma yapılmadı, verilen sözler tutulmadı. Hatta o yöredeki belediyelere 100-125 bin lira gibi sadaka sayılabilecek bir yardım gönderildiği belirtiliyor. Beşikdüzü belediyesine ise 2 milyon lira civarında bir yardım gönderildiğinden bahsediliyor. Bu tespitler neye göre yapıldı bilemiyoruz. Sayın Bakanlar umarım bu olayı açıklarlar.

Daha önce soru önergesiyle gündeme getirdiğim bu konuyu bir kez daha bilgilerinize sunuyor, teşekkür ediyorum”.

    

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir