Giresun

BEKTAŞOĞLU: YAVUZKEMALDE YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Yavuzkemal Yaylası sınırları içinde bir firmanın, altın madeni ocağı açmak için yaptığı sondaj çalışmalarına yönelik Giresun Valiliği’nin olumsuz görüş belirterek ilgili bakanlığa ÇED raporunun iptali yönünde talepte bulunmasını, memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendirdi.

Bektaşoğlu,yaptığı yazılı açıklamada, “2013 yılından beri firma altın aramak için çalışma yürütüyor. Son aşamaya gelince, yaratacağı çevre tahribatının geç de olması görülmesi sevindirici. Yanlıştan dönülüyor. Giresun halkının tepkisi geri adım attırdı. Haklılığımız görüldü. Yoksa cennet yaylalarımız köstebek yuvasına dönecekti. İmajımız bozulacaktı” dedi.

DSC_2543

“ÖNERGELER VERDİM, TBMM’YE TAŞIDIM”

Altın madeni arama faaliyetlerinin durdurulması için Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji, Çevre ve Orman Bakanı’na konuya hassasiyetleri içeren önergeler verdiğini ve TBMM Genel Kurulu’nda konuşmalarıyla ve basında çıkan haberlerle gündem oluştuğunu söyleyen Bektaşoğlu, “  2 aydır sesleri çıkmadı. Şimdi görülüyor ki, AKP görüş değiştiriyor. Halbu ki Orman Bakanı son Giresun ziyaretinde bile orada maden aranacağını söylemişti. Bazı AKP’liler de destekliyordu. Vaz geçmeleri iyi. Şimdi  inşallah şirketin projesine onay verilmez. İktidar milletvekillerinin sorumluluğu bu noktada başlıyor. Girişimde bulunmalılar. Bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı. 

“AYNI DUYARLILIĞI HES’LER İÇİN DE BEKLİYORUZ”

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Koza şirketi, Yuva- Hapan-Güzyurdu gibi 12 köye çeşitli mesafelerdeki bir alanda 14 ayrı yerde maden ocağı açılması için 2013 yılından beri çalışma yürütüyor. Bütün kapılar açılmış. Yerel yöneticiler, siyasetçiler, şirkete elinden gelen her şeyi yapmışlar. Paralel yapı  ve FTÖ örgütü soruşturması kapsamında el konulan bu şirkete ÇED raporu veren de bu iktidar. Son aşamada böyle bir noktaya gelmeleri sevindirici. Aynı duyarlılığı HES’ler ve dere yatakları ve korunması gereken diğer alanlar için de bekliyoruz. Yöremizi asıl HES’ler tehdit ediyor ”  

Milletvekili Bektaşoğlu, yaylaların, doğal kaynakların, yer altı ve yer üstü zenginliklerin korunması, talana ve yağmaya açılmaması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceğini söyledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir