GiresunUlusal

BAKAN ELVAN HAVAALANI İÇİN TARİH VERDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. 

Elvan, pist üzerinde bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, havaalanının Mart ayı sonunda açılacağını, tarifeli uçuşların ise yılın ilk yarısında başlayacağını söyledi.

DSC_4113Bakan Lütfi Elvan, helikopterle Ordu-Giresun Havaalanı’nı üzerinde dolaştıktan sonra iniş gerçekleştirdiği pisti kenarında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve belediye başkanlari, kaymakamlar, bürokratlar ve AKP'lilerden oluşan kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

DSC_4115

Elvan, Bakanlık bürokratları ile pistin değişik noktalarında inceleme yaptı ve inşaat firması yetkililerinden bilgiler aldı. Ardından kule ve yolcu salonları inşaatı önünde bir basın toplantısı düzenleyen Elvan,  sözlerine “Üçüncü havalimanının bataklıkta yapılamayacağına, orada öyle bir havalimanının İstanbul 'da inşa edilemeyeceğine dair çok fazla yazılar yazıldı ve çizildi. Biz bataklık bir yana deniz üzerinde havalimanı inşa ediyoruz Ordu-Giresun Havalimanı projesiyle gurur duyuyoruz " diye başladı.

DSC_4133

Havalimanının etrafının mendireklerle koruma altına alındığını dile getiren Bakan Elvan, teknik bilgiler de vererek şunları söyledi:"Havalimanının etrafında 7 bin 350 metrelik bir mendirek inşa edildi. Bu mendireğin yüksekliği yaklaşık 7 metre 40 santimdir. İki aşamalı olarak inşa edilmiştir. Bu mendirek inşa edilirken her türlü koşullar ve geçmişte yaşanan tüm hava koşulları göze alınarak bu yükseklik tespit edilmiş ve 100 yıl boyunca hiçbir şekilde havalimanının risk altına girmeyeceğine yönelik bir planlama yapılmıştır. Yine 7 metrelik seviyenin geçilmesi halinde mevcut taşan suyun deşarj edilmesine yönelik de sistemler geliştirilmiştir. Diğer taraftan yapılan dolgu miktarına gelince, 2,5 milyon metrekare alanda dolgu yapılmıştır, şu ana kadar yapılan dolgu miktarı 30 milyonu aşmıştır. Dolgu yapılırken kullanılan taşın deniz suyuna olan dayanıklılığı, dayanma süreleri, bunların tüm testleri ve analizleri ortaya konmuş ve ona göre malzeme kullanılmıştır. 3 bin metre pist uzunluğuna sahiptir ve her türlü uçağın inmesine müsait bir konumdadır Havalimanında 38 bin metrekare 

kapalı alanı vardır ve bunun 20 bin metrekaresi terminal binası olarak inşa edilmiştir."

DSC_4156

                ULAŞTIRMA BAKANI ELVAN, BASIN TOPLANTISINDA AÇILIŞ VE UÇUŞ İÇİN TARİH VERDİ
Bakan Elvan, havalimanının tamamlandığında Karadeniz Bölgesi'nin hem ekonomisine hem de turizmine önemli katkılar sunacağını belirterek, "Biz açılışla ilgili tüm planlarımızı yaptık, birkaç ay içerisinde açılışı gerçekleştireceğiz" dedi. 

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, havalimanında uçuşların ne zaman başlayacağına yönelik soru üzerine, açılışın Mart ayı sonunda yapılacağını belirttikten sonra,"Bu yılın ilk yarısında tarifeli seferleri başlatıyoruz" cevabını verdi.
Bakanın Havaalanı gezisine 
 Giresun Vali Vekili Barış Demirtaş, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, bazı ilçerin belediye başkanları ve AKP İl Başkanı Hasan Aydın, AKP Milletvekili aday adayı Hatice Kocaoğlu da katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir