GiresunGÜNCEL HABERLER

AYGÜN ATTAR’A ÖNEMLİ GÖREV

Giresun Üniversitesi önceki dönem Rektörü tarihçi, yazar siyaset bilimci Prof. Dr.Aygün Attar, Türkiye-Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı başkanlığına seçildi.

Vakfın Bilkent Üniversitesi’nde yapılan toplantısında, geçmişte bugüne kadar süren faaliyetleri hakkında bilgiler verildi ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Konuşmacılar Profesör Aygün Attar’ın başkan seçilmesinin Türkiye-Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı’nın çalışmalarına yeni bir soluk getireceğini dile getirdiler. Aygün Attar ise, vakfın asıl amacının bilim, sanat, ekonomi ve iki kardeş ülke arasındaki diğer ilişkilerin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu ve Türk dünyasının etkileşiminde rol üstlendiğini belirtti.

Otuz yılı aşkın bir süredir Türkiye’de yaşayan ve önemli görevler üstlenen Bakü doğumlu Aygün Attar’ın, Azerbaycan diasporasının en aktif üyelerinden birisi olarak; sözde Ermeni soykırımı, Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları için gündemler oluşturmanın yanı sıra, iki ülke ilişkilerinin daha ileri boyutlara taşıma amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde önemli çalışmalar yapması bekleniyor. 

1997 yılında Bilkent Üniversitesi kurucusu merhum Prof.Dr. Ihsan Dogramacı tarafından kurulan vakfın üyeleri arasında sanat-ekonomi,siyaset, basın dünyasından önemli isimler, diplomatlar, eski milletvekilleri ve çok sayıda bilim adamı bulunuyor. 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir