Giresun

ALUCRA TOMOGRAFİ CİHAZI BEKLİYOR

Alucra MHP İlçe Başkanı Mete Metinyurt, İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal’I, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal tarafından bağışlanan tomografi cihazını ilçeye göndermemekle suçladı.
Metinyurt,yaptığı açıklamada, “Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, üç gündür hastanemize kazandırılacak bu cihaz için isteksiz davranmakta olup, konuyu Alucra’nın bu cihaza ihtiyacı yok demeye getirmekte işi yokuşa sürmeye ısrarla devam etmektedir. Üç gündür gerek parti kanalımızdan gerekse çeşitli görüşmelere rağmen İl Sağlık Müdürü talep yazısını yazmamakta çeşitli bahanelerle işi sürekli ötelemek istemektedir” dedi.
Hastaların pandemi döneminde tomografi çektirmek için Şebinkarahisar, Suşehri, Kelkit gibi çeşitli yerlere gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Metinyurt, şunları söyledi:”Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal Alucra halkının sağlığı ile oynamaya ne hakkı vardır nede haddine değildir. Bahanelerini siyasilerin üzerine atarak Alucra Devlet Hastanesine kazandırılacak tomografi cihazını yok sayamaz. Bağış yapılacak bir cihaz için “bana talep iletilmedi, böyle bir ihtiyaç yok, bakanlık planlamasında yok” gibi akla hayale gelmeyecek bahaneler üretmesini şaşkınlıkla karşılamaktayız”
Öte yandan Ahmet Bal’ın tomografi cihazı için resmi talep yazısı gelmediği için gönderilmediği şeklinde bir açıklaması olduğu ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir