GiresunUlusal

Akşener Giresunlulardan oy istedi: Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun mitinginde yaptığı konuşmada, fındığın fiyatının 4 doların altında olmayacağı sözünü verdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Fındığı Ferrero’ya peşkeş çektiniz” diye seslendi.

“FINDIĞI FERRERO’YA PEŞKEŞ ÇEKTİN. DİYORSUN Kİ YERLİ VE MİLLİYİM HADİ ORADAN!”

Atatürk meydanında yoğun bir katılımla gerçekleşen ve ilçelerden gelenlerle kadınların ağırlıkta olduğu mitinginde konuşan Akşener konuşmasına fındıkla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gel gör Giresun’u” diye seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener,” Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, artık kaybedeceğini anlayınca, burayı şereflendiren değerli Giresunlu hemşerilerim, hepimize ‘allahsız, kitapsız, dinsiz, imansız’ dedi. ‘Darbeci’ dedi, ‘işgalci’ dedi. Ey Recep Bey; gel burayı gör. Bunlar Giresunlu. Bu kişiler, Giresun’un kadını, erkekleri, gençleri. Sen, senelerdir, ‘Ceketimi assam, şapkamı assam seçilirim, seçtiririm’ dedin. Onun için de Giresun’u ihmal ettin. Giresun’u gözden çıkardın. Fındığı Ferrero’ya peşkeş çektin. Fındık üreticisini terk ettin. Yabancıların, uluslararası şirketlerin eline teslim ettin. Şimdi çıkmış diyorsun ki ‘Yerli ve milli benim’. Burayı şereflendirenler ‘işgalci’. Hadi oradan be. Nereniz yerli, nereniz milli?

“BÖYLE KİRLİ BİR DİLLE HİÇ SEÇİME GİRMEDİK”

Akşener’in konuşmasından değindiği konular şöyle:

*Hayatımda böyle bir seçime ilk defa gidiyoruz. 30 yıldır aktif siyasetin içindeyim, 50 yıllık siyasi bir hafızam var. Bu kadar kötü söz, tehdit, iftira, hakaret böyle bir şey görmedim. Seçim, seçmenin bayramıdır. Biz bir seçime gidiyoruz. Seçmen hepimizin velinimetidir.

*Bu ülkenin Cumhurbaşkanı kaybedeceğini anlayınca hepimize, Allahsız, kitapsız dedi. Ey Recep bey gel de gör Giresun’u. Sen senelerdir ceketimi assam seçilirim, seçtiririm dedin, fındığı Ferraro’ya peşkeş çektin. Giresunluları yabancılara peşkeş çektin. Bir de çıkıyorsun milliyim diyorsun. Hadi ordan be neren milli neren milliyetçi.

*Böyle kirli bir dille hiç seçime gitmedik. Kadınlara sürtük dediler hiç ses çıkmadı. Sayın Kılıçdaroğlu için bir parkart açmışlar, ‘Karı gibi mutfağa gireceğime arı gibi çalışırım’ yazıyor. Ayıptır be ayıptır. Sizi de bir ana doğurdu. Bir de karı diyorlar, keşke bir karı olabilseniz. Bitmedi.

*Erkeklerle erkekler, dahası var erkeklerle hayvanlar evlenecekmiş. Bunlar kafayı yedi be, kafayı yedi. Allah rızası için 14 Mayıs’ta Giresunlular sandığa gideceksiniz; bir oy Meral’e bir Kemal’e vereceksiniz. Bu ucube sistemi bitireceğiz.

*Seçimi kazandıklarında başlarını secdeye koyacaklarmış. Kul hakkı yediniz kul hakkı, alnınız kirli nasıl secdeye koyacaksınız. Giresun’dan gençler Meksika’ya gidiyorlar. Orada toplama kampındalar. Ayıptır bu güzel şehirden gençler Meksika’ya gidiyor, ayıptır Recep bey.

“KÜÇÜK ORTAK BEDENLERİNE MERMİ GİRECEK DEDİ. DEMEK Kİ SİNAN ATEŞ’İ BÖYLE KATLETTİNİZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini de değerlendiren Meral Akşener,  “Cumhur ittifakının küçük ortağı da dedi ki ‘Bedenlerine mermi girecek’. Demek ki Sinan Ateş böyle katledildi. Recep bey, azmettireni yakalamadınız. Bu başlı başına bir tehdittir. Ama şart olsun Sinan’ı katledenlerin yakasına yapışılacak ve gereken hesap sorulacaktır.” diye konuştu.

“GİRESUN ÇOCUKLARI MEKSİKA’DA TOPLAMA KAMPINDA”  

“Giresun’un kalkındırılması bizde. Giresun’un, uluslararası doğa turizminin merkezi olabilmesi için her şartı var. Yeter ki yatırım yapılsın.” diye konuşmasını sürdüren Akşener, “Gençleri işsiz. Giresun’un ilçelerinden gençler, Amerika’ya iltica etmek için Meksika’ya gidiyorlar. Meksika’da toplama kamplarında şu anda o çocuklar. Ayıptır, böyle güzel bir şehrin gencinin Meksika’da toplama kampına girmeyi göze alarak iltica etmek için bu ülkeden, bu güzel şehirden gitmesi, sizin ayıbınızdır. Recep Bey, ne ile övünüyorsun? 14 Mayıs akşamı kendisini ve arkadaşlarını emekli edeceğiz inşallah ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu da 13. Cumhurbaşkanı’mız olarak Çankaya’ya götüreceğiz.”dedi.

Giresunlular’a, yıllardır bitirilemeyen Dereli yolu, Eğribel tünelinin tamamlanılması  sözünü veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener,  Ak Parti ve MHP seçmenlerinden oy istedi ve şu çağrıyı yaptı: “Bakın bu bizim son seçimimiz. Bakın bu seçimin ardından yargı nefes alacak, israf son bulacak, harama el uzatmak son bulacak, hırsızlık bitecek. Bunun tam tersi olduğunda bunun dışında asla bir şey konuşulmayacak. Buradan AK Partili ve MHP’li seçmenlere sesleniyorum. 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na oy istiyorum, İYİ Parti’ye oy istiyorum.

Artık sarılmamız, birbirimize elimizi kolumuzu uzatmamız lazım. Bu sistemi götüremeyiz. Bakın bu ülkede doktorlar kovuldular gittiler. 5’li çete devri sona erecek.”

“TÜRKİYE’DE İP KOPTU, BU ARKADAŞLARIN KAFALARI GİTTİ”

Meral Akşener, konuşmasını “Görüyorum ki Giresun’da kadınların, gençlerin bir kararı var. Burayı şereflendirdiniz, hakkınızı helal edin. Beni ve Kılıçdaroğlu’nu, Allah, sizlerin karşısında mahcup etmesin. Çalmayacağız, çaldırmayacağız, kul hakkına el uzatmayacağız. Bu millete hakaret edenler de 14 Mayıs akşamı addaya gidecekler.” diye bitirdi.

Miting sonunda İYİ Parti İl Başkanı İsmail Bektaş, Giresun Milletvekili adayları, Millet İttifakını oluşturan partilerin il başkanları alanda bulunanları selamladılar.

İYİ Partinin mitingde sorunlar ve talepleri dile getiren ilginç pankartlarda dikkat çekti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir