GiresunSiyaset

AKP’NİN GİRESUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BU HAFTA ŞEKİLLENİYOR

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NDE ADAY BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde aday adaylığı başvuruları başlıyor. Başvurular, belediye başkanlıkları için 5-12 Kasım’da, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için 5 Kasım-12 Aralık’ta alınacak. Aday adayları büyükşehir ve il belediye başkanlıkları için Genel Merkeze veya buraya iletilmek üzere il başkanlıklarına, ilçe ve belde belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için ilçe başkanlıklarına bizzat yazılı olarak yapacaklar.

Büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.

AYTEKİN ŞENLİKOĞLU, BAHADIR YILMAZ, MURAT KILIÇARSLAN’A GENEL MERKEZ ONAY VERECEK Mİ?

AKP’de Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin bütün iş ve işlemlerle ilgili MKYK’ye ait tüm yetkiler MYK’ye devredilirken, bütün seçim çevrelerinde seçime katılacak, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında “merkez yoklaması” usulü uygulanacağı belirtildi. Giresun’da bu illerden birisi.

Giresun’da, aralarında önceki milletvekillerinin de olduğu 20’ye yakın isim aday adaylığı çalışması yapıyor. İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Merkez İlçe Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan da bunlar arasında.  Başvuru süresinde genel merkezin bu isimlere istifa et dememeleri halinde yarış diğer adaylar arasında sürecek. Adayın kim olacağının bu hafta ortaya çıkması bekleniyor.
Öte yandan bu seçimde artık hiç bir yetkisi olmayan, sadece İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Nurettin Canikli’nin sürece karıştırılmayacak olması nedeniyle ilk kez bağımsız bir isim milletvekilleri ve örgütün görüşüyle aday seçilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir