GiresunGÜNCEL HABERLERManşet Üstü

GİRESUN KENT KONSEYİ’NDE TARTIŞMALI GENEL KURUL

Giresun Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Sokakbaşı Vahit Sütlaş Sahnesi Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Genel kurulun basına ve çeşiti kuruluşlara haber verilmeden adeta 'yangından mal kaçırır gibi' yapılması, eleştirilirken, yeni yönetime, konseyin özelliklerine uygun, kentin sorunlarına yönelik proje üretebilecek,  sorunlara vakıf kişiler değil de daha çok, 'yaşı ve deneyimi olduğu için tercih edilen kişiler' alınması dikkat çekti.

Seçim sonrasında 'konsey değil, arkadaş gurubu' yakıştırması yapanlar da oldu. 

mu00j87hh8806v0258dc4w

AKSU:GENEL KURULU TOPLAMA YETKİM VAR

Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı konuşmada, seçimin yasal olmadığını ve genel kurul yapılamayacağını iddia ederek itiraz eden Konsey Başkanı Muarrem Apaydın'ı eleştirdi. Aksu, "Bir siyasetçi olarak hep bu fikri savundum.Bu konseyde tüm siyasi partilerden, muhtarlardan, kurumlardan,meslek odalarından,derneklerden, vakıflardan temsilciler olmalıdır. Genel Kurul öncesi arkadaşlarımız 6 siyasi partimizle üst düzeyde temas kurularak temsilci istemiştir. Tüm kurum ve STK temsilcilerinin katılımı için özen gösterilmiştir. Bu genel kurulun yasal olmadığını iddia etmek bilinçsiz bir yaklaşımdır. Yerel seçimlerden en geç 3 ay içerisinde Kent Konseyi seçimleri yapılır. Belediye Başkanı olarak müdahale etme ve seçim çağrısı yetkim var" diye konuştu.

Apaydın'ın ise, divana itiraz dilekçesi verdiği öğrenildi. 

10600471_10152548333248956_6643734626411077292_n KONSEYDE KARAİBRAHİM DÖNEMİ…

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Uğur Karaibrahim’in başkanlığındaki liste onaylanarak kabul edildi. Yeni yönetimde; Serdar Demirkan, Arzu Topuz, Ali Kara, Şükrü Ataün, Av. Ahmet Köksal, Adem Bıçakçı, Hayati Tökez, Doç.Dr. Ayşe Özcan, Yrd. Doç .Dr. Sezai Balcı, Mehmet Güngör,Fırat Sipahioğlu, Zafer Güngör, İbrahim Dizdar,Hasan Akın ,Ercan Ayhan, Hamdi Çakır, Hanife Karamustafaoğlu, Ahmet Coşkun görev yapacak.

Giresun Kent Konseyi, 2009 yılında kuruluşunu gerçekleştirmiş, ancak bugüne kadar bir türlü işlevine uygun aktif çalışmalar yapmamıştı. Son olarak da 2011 yılında CHP'lilerin hazırlıksız katıldığı ve sayıca az oldukları genel kurulda, AKP’nin ve ona yakın STK'ların desteklediği kendisi de AKP yöneticisi olan Muharrem Apaydın başkan seçildi. Ancak yönetim Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından tanınmayınca konsey tamamen pasif duruma geçti. Yeni yönetimin ise, anlaşılıp uzlaşılarak tamamen Başkan Aksu’ya yakın isimlerden oluşması dikkat çekti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir