GiresunManşet Üstü

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli’nin ‘bakanlık’ rüyasını Başbakan Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  sona erdirdiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre; Başbakan Erdoğan, 18 Aralık’ta gece yarısı yaptığı Köşk ziyaretine götürdüğü ilk taslak listedeki isimler konusunda Gül ile aralarında görüş ayrılığı çıktı

Listede, Efkan Ala, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Alpaslan Kavaklıoğlu gibi isimlerin bulunduğu, Gül’ün bu isimlere farklı gerekçelerle itiraz ettiği öne sürüldü

Buna göre Gül, Kurtulmuş ve Şentop’a ‘partideki dengeler’ açısından karşı çıktı, Ala yerine ‘seçimle gelen bir vekil’ istedi, Canikli konusunda ise ‘ekonominin mevcut yönetimi ile görüş ayrılıklarını’ gerekçe gösterdi. Başbakan itiraz etmedi ve listeden çıkan ilk isim Canikli oldu.  

CANİKLİ İÇİN KUTLAMA YAPILACAKTI

Öte yandan Giresun’da Nurettin Canikli’nin bakanlığına kesin gözüyle bakan yakınları ve Ak Partililer, Bakanlar Kurulu’nun açıklanacağı saatlerde TV’lerden naklen yayınlanacak kutlama hazırlıkları yapmaya başladılar.
Hatta Giresun Kalesi Liman ve Atatürk Meydanı’nda havai fişek gösterisi bile yapılacaktı. Fişekler bile alınmıştı. Ancak Ak Parti’de bekleyen Canikli taraftarları liste açıklanınca sükut-ı hayale uğrayarak üzgün biçimde evlerine döndüler.

Öğrenildiğine göre; bazı yakınlarının ise gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

GELDİ: BÖYLESİ GİRESUN’UN MENFATİNEDİR

Ak Parti’den bu konuda tek açıklama Milletvekili Mehmet Geldi’den geldi. Kararı saygıyla karşıladıklarını söyleyen Geldi,  “Giresun bir bakanlık bekliyordu. Giresun halkı Nurettin Bey’e bakanlığı yakıştırıyor olabilir. Ama şuan ki konumu Giresun açısından daha hayırlıdır. Böylesi Giresun’un menfaatinedir” şeklinde konuştu.

 

      

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir