Kültür - Sanat

YENİ YILA MERHABA KONSERİ

Giresun Belediye Konservatuarının kuruluşunun 20.yılı etkinlikleri kapsamında “Yeni Yıla Merhaba” konseri düzenlendi.

Belediye Vahit Sütlaş Sahnesi’nde düzenlenen konserin açılış konuşmasını  yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu

“Yaklaşık 20 yıl önce konservatuarımız kuruldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu akşam burada böylesi nezih bir topluluk varsa 20 yıl önce bunu kuranlara büyük bir borcumuzun olduğu net bir şekilde ortadadır. 1994 yılında başlayan belediye konservatuarımız gerçekten çok büyüdü. Önceki yıllarda 4 olan sayı 11 müzik kolunda devam etmekte. Öğrenci sayımız çok düşük seviyelerdeydi, bugün itibarıyla ise yaklaşık 1100 öğrenciye eğitim almakta. 74 öğretim görevlimizde bu eğitime katkı vermektedir. Konservatuarımız her geçen gün büyüyor, sizlerin desteğiyle büyümeye devam edecek. Etkinliğimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.g26sdh79b24tzi5923vu1i

Ardından Alparslan Bodur şefliğindeki konserde, Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel eserleri koro ve solo tarafından seslendirildi.

Vahit Sütlaş Sahnesi'nde gerçekleşen konserde söylenen birbirinden güzel eserler, dinleyicilere keyif dolu anlar yaşatırken, konser dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonunda Başkan Aksu, koro şefi  Bodur’a güzel bir gece yaşatmalarının anısına bir buket çiçek, teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Aksu ayrıca Belediye Konservatuarı bölüm Şefi Muzaffer Aslan’a da vermiş olduğu hizmetlerden dolayı bir teşekkür belgesi ve plaket sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir