Giresun

VALİ: ŞEHİT VE GAZİLER SAYESİNDE YAŞIYORUZ

Giresun Valisi Hasan Karahan, Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Karahan mesajında, “umhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verilişinin 93. yıldönümü olan Gaziler Gününü ve Atatürk'ün Giresun’a gelişinin 90. yıldönümünü kutladı. "vatanı için gözünü kırpmadan canından ve bedeninden vazgeçen asil insanlarımızı böyle bir günde hatırlamak bizler için büyük bir kıvançtır.Şehit ve gazilerimiz, şanlı Türk Bayrağımızın dalgalanması için büyük bedeller ödeyerek kazandıkları mukaddes vatanımızı bizlere emanet etmişledir"diyen Vali Karahan, "şunlar söyledi: "Bizler bu vatan uğruna şehit ve gazi olanlar sayesinde bu topraklarda milletçe, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımızın bilincindeyiz. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek, en büyük sorumluluğumuzdur.

Ülke bütünlüğü, bağımsızlığı ve insanların güven içinde yaşaması uğruna canlarını hiçe sayarak ortaya koyan gazilerimiz, sadece 19 Eylül de değil her zaman hayatımızda vardır ve var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış olan gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir