Giresun

VALİ ŞAHİN İLK DEMECİNDE NE DEDİ?

Giresun Valisi iken merkeze alınan Vali Dursun Ali Şahin, siyasete soyunuyor. Şahin’in siyaset yapacağı parti, görev döneminde de yakın durduğu Ak Parti…

Vali Şahin 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi dün Merkez Valiliği  görevinden istifa ederek Ak Parti'den Düzce Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdi. 

Müracaatını yapmak üzer Ak Parti Düzce İl Başkanlığı’na giden Dursun Ali Şahin, 35 yıllık devlet tecrübesi olduğunu son noktayı ise Düzce'de koymak istediğini dile getirdi.

Şahin şöyle devam etti: " İlk olarak Yalova valiliği görevinde bulundum. Burada Danıştay kararı ile kısa süreli bir valilik deneyimim oldu. Fakat benim ilk valilik görevim olduğu için heyecanlı olarak geçti. Daha sonra Giresun Valiliğine atandım. Burada 2,5 yıl gibi süre içerisin de büyük başarılara imza attım. 2,5 yıllık süreç içerisinde Giresun'a yaklaşık 10 yılda yapılması gerekenleri yaptığımıza inanıyorum. Her görevin bir sonu var. Bizim de Giresun'da ki görevimiz sona erdi ve Merkez Valiliğine atandık. 35 yıllık görev hayatımın 12 yılını Ankara'da geçirdim. Görevimi sonlandırma işini ise Düzce'de yani memleketimde yapmak istedim. Sonuçta benim annem babam akrabalarım ve birçok tanıdığım burada oturuyor. Bu göreve talip olmadan önce Ankara'da milletvekillerimiz ile görüştüm. İl Başkanımız ile görüştüm. Bazı kişiler ile görüştüm. Yaklaşık 100 kişi ile görüştüm. Yüzde 98 bana bu görevi yapabileceğimi söylediler. Bende geçtiğimiz günlerde Merkez valiliği görevimden istifa ederek bugün resmen Düzce Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumu açıklıyorum" dedi.

Dursun Ali Şahin açıklamalarını tamamlamasının ardından Ak Parti Düzce İl Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Esen'e belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru formunu takdim etti. –

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir