Giresun

VALİ KİME ‘YUH’ ÇEKTİ?

"OTOPARK YAPMAYAN BELEDİYELERE YUH OLSUN"…

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen "Kara Yolu Güvenliği ve Trafik Haftası" töreninde yaptığı konuşmada, otopark yapmayan belediyelere 'yuh' çekti.

Şahin konuşmasına, trafik sorununun Türkiye'deki önemli meselelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, trafik bilincinin insanlarda yeterli düzeyde gelişmediği için her yıl kural hataları nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi.  

Şahin" konuşmasında şunları söyledi:" Trafik güvenliğinin başında insanoğlu geliyor. Her şeyin başında insan. O şerefli mahluk olan insan bazen direksiyonun başına oturduğunda 'dünya benimdir' diyor. Çok 'dünya benimdir' diyen oldu ama sonunda 'Allah'a ısmarladık' dedi. Biz sizlerin bu şekilde olmasını istemiyoruz. Hızlı gidip birkaç dakika önce varmaktansa o ihlalleri yapmadan bir yere varmak daha güzel değil mi? İnsanların ölümüne niye sebep veriyoruz ? Bu insanların yaşamasına niçin müsaade etmiyoruz ? Her şeyin başında kural gelmekte. Az önce öğrencimiz şiir okudu kaldırımdan gidelim diye,kaldırımdan gitsen de seni götürüyorlar bu ülkede. Öyle değil mi? Bu canavarlar varken sen kaldırımdan da gitsen yinede o kötü sonuca ulaşabiliyorsun. Ben her zaman söylerim trafikte birde şans vardır. Şanlısı da olmak lazım. Eğer şanssızsan can emniyetin biraz zor."

Ardından sözü kentlerdeki otopark sorununa getiren Giresun Valisi, Hala belediyelerimiz binaların altında otopark olmadan müsaade veriyorsa 'yuh' olsun onlara şu dönemde. Binaların altına kesinlikle otopark olmadan müsaade verilmemeli. Onlara inşaat izni verilmemeli. Ben bunu istiyorum sizlerde başkanlarınızdan bunu isteyin. Niye böyle yapıyorsunuz deyin. Hala, sokakta arabasını bırakmak üzere bina katlarını yükseltiyorsa bir müteahhit, o müteahhit benim indimde açık söylüyorum bir hiçtir. Artık binalarda bir daire için 2 araçlık otopark mutlaka olmalı. Ben asla otoparksız bir binaya izin vermezdim. Artık sokaklara araç bırakmak medeniyetsizlik sayıyorum" diye konuştu. 
2013mays (29)Vali Şahin, konuşmasının ardından yılın trafik görevlileri seçilen polis, jandarma ve zabıta personellerine ödüllerini verdi

Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz,İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve diğer protokol üyeleriyle birlikte açılan trafik standını gezen Vali Dursun Ali Şahin, trafik levhalarına tabanca ve tüfekle ateş eden magandaların yarattığı tahribat şaşırttı. 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir