GiresunManşet Üstü

ÜNİVERSİTE, ATTAR’LA GİRESUN’A KATKI SUNUYOR

GRÜ İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen ‘Giresun Üniversitesi’nin Giresun’a katkıları’ konulu anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.  

30 bin öğrencisi bulunan Giresun Üniversitesi’nin, sadece öğrencilerin yaptığı harcamanın ilimize aylık katkısı 51 milyon 720 bin lira olarak tespit edildi.

Anket çalışmaları, Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin AVCI ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ tarafından yürütüldü.

Ankete katılanların yaklaşık  %Giresun Üniversitesinde görev yapan 652 akademik ve 345 idari personel üzerinde yapılan anket rapor haline getirilerek Rektör Prof.Dr. Aygün Attar’a sunulan ankete katılanların 81'i, Giresun Üniversitesinin Giresun’un toplumsal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayan bir kurum olduğu görüşünü benimsiyor. %41'i ise, Giresun Üniversitesinin toplumun geleneklerini değiştiren bir kurum olduğu görüşünde.

Ankete katılanların yaklaşık  %70'i Giresun Üniversitesinin bilim insanı, meslek insanı yetiştiren ve bilimsel bilgi üreten bir kuruluş olduğunu, yaklaşık %84'ü Giresun Üniversitesinin Giresun’un ekonomik kalkınmasını sağlayan bacasız bir fabrika olduğu görüşünü, yaklaşık  %97'si Giresun Üniversitesinin Giresun’un ekonomik yaşamını canlandırdığı benimsiyor.

Ankette katılımcıların %89'u Giresun Üniversitesinin Giresun’da gayrimenkul ve kira bedellerini arttırdığını ifade ettiler.

Anketle ilgili diğer sonuçlar üniversitenin internet sitesinde yayımlandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir