GiresunULUSAL

TİRDEF GÜNLERİ 11 MAYIS’TA

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak organize edilen Tirebolu Kültür Sanat Günleri’nin 5’incisi bu yıl 11 Mayıs 2014 Pazar günü Esenler Nene Hatun Kültür Merkezi’nde yapılacak.

5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde Tirebolu’nun geleneksel kültürü çeşitli etkinliklerle tanıtılırken, Tirebolu’nun yetiştirdiği değerlerden ikisi bu yıl da anılacak ve isimlerinin gelecek kuşaklara iletilmesi sağlanmış olacak.

TİRDEF'te bu konuda yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Bu doğrultuda bu yıl genç yaşta Samsunspor takımıyla geçirdiği bir trafik kazası sonrası aramızdan ayrılan Zonguldakspor, Samsunspor ve Milli Takımımızın yıldız oyuncusu Tirebolulu Muzaffer Badalıoğlu’nu anacağız.

Ayrıca “İnsanlar Yaşarken de Hatırlanmalı” düşüncesinden hareketle bu yıl anacağımız ikinci değerimiz Tirebolu’ya bir Meslek Yüksekokulu kazandıran Mehmet Bayrak olacak.

Sanayici ve işadamı olan hemşerimiz Mehmet Bayrak bilindiği gibi arazisi Yüzbaşıoğlu ailesi tarafından bağışlanan arsa üzerine Meslek Yüksekokulu binası yaptırmış ve o günlerde okulun bağlı bulunduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağışlamıştı. Okul Giresun Üniversitesi’nin kuruluşunun ardından Giresun Üniversitesi Tirebolu Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilere hizmet veriyor". 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir