Giresun

TCG ORUÇ REİS GİRESUN’DA…

2013-1070-3

Giresun'a gelerek liman açıklarına demirleyen TCG Oruç Reis Firkateyni, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Jandarma Bölge ve Garnizon ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan,İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak tarafından ziyaret edildi. 

Firkateyn  Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Nejat İnanır tarafından karşılanan Vali Şahin, askeri mangayı selamladı. Öğle yemeğini gemide yiyen Şahin ve beraberindekiler, firkateynin bölümlerini de gezerek, Komutan İnanır’dan bilgi aldı.

A

Vali Şahin, daha sonra basına yaptığı açıkalamada, donanmamızın en önemli gemilerinden biri olan TCG Oruç Reis Firkateynini ilimizde görmekten duyduğu mutluluğu belirtti. Şahin, “ Türklüğümüzle yad olduk, şeref bulduk. Denizlerin hakimi tabiri  beni son derece onurlandırdı. Türk ordusunun deniz kuvvetlerinin bu denli güçlülüğünü, bizzat ziyaret ederek içinde bulunarak neler olduğunu görerek anlamış olduk. Bu vesileyle Bütün Giresunluların da bunu görüp ve ordumuzun ne denli güçlü olduğunu azımsamaları lazım”şeklinde konuştu. 

Tekne ile ulaşımın sağlandığı halk gezisinde ise vatandaşlar, “Ülkemizin ve Deniz Kuvvetlerimiz’in böyle bir gemiye ve güce sahip olması bizleri çok gururlandırdı. Allah devletimizin her zaman yardımcısı olsun. Gemiyi görmek ve gezmek gerçekten çok güzeldi” dediler.

Vatandaşların ve özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği Oruçreis Fırkateyni, yarın akşam Giresun’dan ayrılacak.

Ziyarette Merkez Valisi Muammer Muşmal da katıldı.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir