GiresunGÜNCEL HABERLER

CANİKLİ’NİN SEKA HAYALİ GERÇEK OLDU

EFSANE BAKANLAR İZMENLER, ERKMENLER YAPTI AKP YOK ETTİ

1972 yılında hizmete girerek Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi haline gelen Giresun ekonomisinin can damarı SEKA tarih oldu.

 

 

 

 

GGGG

 İŞTE SEKA’DAN GERİYE KALAN…

Yeni hükümetin kurulmasıyla Bakanlık ve milletvekilliği görevi sona eren Nurettin Canikli, son törenini SEKA’ya konut temeli atarak gerçekleştirdi.  Canikli, törende düğmeye basarak kepçelerin çalışmasını sağladı. Böylece  kapatılıp satılmasında, 5.5 trilyona satılıp 68 trilyon liraya geri alınıp TOKİ’ye devredilmesinde etkili olduğu SEKA’ya  son darbeyi de vurmuş oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, SEKA eski arazisi üzerine TOKİ tarafından yapılacak olan konutların temel atma törenine katıldı. Canikli,burada yaptığı konuşmada, arazinin TOKİ’ye satışını savundu

Bakan konuşmasında,ilginç bir iddiayı gündeme getirerek kim ya da kimler olduğu bilinmeyen kişileri hedef aldı ve “Eğer bu arsa TOKİ tarafından alınıp hizmete dönüştürülmeseydi, burası tam bir rant alanına çevrilecekti En az 4 bin, 4 bin 500 konutun yapılacağı bir beton yığını haline getirilecekti. Bununla ilgili çok net elimizde bilgiler var. TOKİ tarafından satın alınmasından sonra burası Giresun’u daha da beton yığını haline getirecek bir durumdan kurtarılmıştır” dedi.
Nurettin Canikli, araziye TOKİ’nin 1500 konut, 20 bin kişilik stadyum, Giresun üniversitesi Tıp Fakültesi,  350 yataklı şehir hastanesi, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, alışveriş merkezleri, eğitim alanları ve Diş Hekimliği Fakültesi ile morfoloji binası yapacağını belirterek, “buraya minyatür bir Giresun kuruyoruz”diye konuştu.

T

Giresun Valiliği’nin düzenlediği törene sadece AKP’lilerin katılması dikkat çekti. Törende Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun milletvekilleri, üniversites, siyasi parti, oda, borsa, STK temsilcileri yoktu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir