Giresun

ŞEHİTLER İÇİN ORDU’DA TÖREN

Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi Kertin mevkiinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan askerlerin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
 
SU3B4069-1-min
Mesudiye’nin Topçam bölgesinde terörist unsurların görüldüğü bilgisi üzerine araziye intikal ederken, bölücü terör örgütü mensuplarının kurduğu pusu sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, Jandarma Komando Er Doğan Kaya ve Jandarma Komando Er Muhammed Ali Sarı için Ordu-Giresun Havalimanı’nda tören düzenlendi.
 
Törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Giresun Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, protokol mensupları, belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan törende, şehitlerin özgeçmişleri okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yarbay Murat Yılmaz bir konuşma yaparak, “Aziz şehitlerimiz, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katıldılar. Alkanlarının rengini bayrağa veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar, daima Türk milletinin kalbinde yaşayacak, aziz hatıraları her an bizimle beraber olacaktır” dedi.
İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından şehitlerin naaşı askeri uçağa konularak, memleketlerine uğurlandı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz’un naaşı Konya’ya, Jandarma Er Doğan Kaya’nın naaşı Sivas’a, Jandarma Er Muhammed Ali Sarı’nın naaşı da Kırşehir’e gönderildi. Aynı terör saldırısında ağır yaralanan Jandarma Er Burak Seyrek ile Jandarma Er Ufuk Tamalı’nın tedavileri ise sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir