Aktüel

SEDA HİLAL, İLK ŞARKI VE KLİBİYLE YAYINDA


Giresun Üniversitesi akademisyenlerinden Seda Hilal, “Gecenin Bir Yarısı” isimli şarkısı ile ilk kez dijital platformlarda dinleyicileriyle buluştu. Hilal, şarkısının klibini Giresun kalesi ve şehrin görüntüleriyle birlikte hazırladı.
Sanatçı ve şarkısıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“O bir spor bilimi uzmanı, sahne sanatçısı değil. Asıl mesleği, akademisyenlik. Giresun Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor alanında öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Yoğun iş temposu, lisansüstü eğitim çalışmaları, onun şarkı üretmesine engel olmadı.
Ürettiği şarkılardan birini insanlarla paylaşmak için anlamlı bir günü seçti: Öğretmenler günü… Çünkü öğrencilerine ve insanlara; girişimci, çok yönlü ve sanatla iç içe olma konusunda örnek olmak istedi. Eğitim-öğretim camiasının bireyi olarak, insanların, başta sanat, spor, kültür olmak üzere her konuda yetenek ve becerilerini ortaya çıkarabilme cesaretlerini arttırmayı, pozitif bir sinerji oluşturabilmeyi, insanlara hayatın güzel yanlarını hatırlatmayı amaçlayan Seda Hilal, sözü ve müziği kendisine ait olan şarkıyı insanlara ulaştırma sürecinde bir yapım şirketi çatısı altında değil tamamen bireysel olarak hareket etti. Tüm süreçleri, kendi takip etti, bilmediği noktaları araştırıp öğrendi, bunun için ciddi bir emek ve çaba harcadı. İnsanların çoğu zaman farkında olmadıkları birtakım yeteneklerini, becerilerini ve yapabilirliklerini, kendilerinde keşfetme noktasında teşvik edici olabilmeyi umuyor.
Sıradaki şarkısı için stüdyoya girmek üzere ancak; öncesinde, dijital platformlarda yayınlanan her şarkıda olduğu gibi sosyal medya üzerinden beğeni ve takipler yoluyla destek gerektiği hatırlatıyor. Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir