Manşet Üstü

REKTÖR PROF.DR. AYGÜN ATTAR’IN MESAJI

Kurban Bayramı; İslam âlemi için bir ibadet olduğu kadar, bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Tüm insanlığın yaralarını tedavi edecek en güçlü reçetelerden biri olan bu mesajın özü; sevgi ve paylaşmaktır. Bayramlar, sıkıntı ve tasaların bir nebze olsun unutulduğu, umutların ve ideallerin yeniden yeşerdiği, birbirimize ve toplumun tüm fertlerine karşı sevgi, hoşgörü ve dayanışma gibi asil duyguların en içten yaşandığı özel günlerdir. Bu duyguların yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Asırlardan beri birlik-dirlik içerisinde kutladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü olan, karşılıksız sevgi ve paylaşma duygularımızın gelişmesine vesile olan bu Kurban Bayramını da hep beraber, millet olarak coşkuyla kutlamayı umuyoruz.

Birbirimizin acılarını paylaştığımız gibi, sevinç ve mutluluklarını da paylaşma imkânı bulduğumuz bu günlerde; vatan topraklarımızda huzur içinde yaşamamıza vesile olan, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz.

 Kurban Bayramı’nın; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini dilerken; tüm üniversite çalışanlarımızın, milletimizin, gönül coğrafyalarımızın ve tüm Türk-İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutlar, saygılarımı sunarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir