Giresun

REKTÖR ATTAR, ANADOLU AJANSI’NA KONUŞTU

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aygün Attar, kadın sorunlarına gösterdikleri duyarlık nedeniyle tüm dünyanın dikkatini çektiklerini söyledi. Anadolu Ajansı (AA) Giresun Temsilcisi Gültekin Yetgin’e özel açıklamalarda bulunan Attar,  üniversitede Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersi verilmesi ve Kadın Sorunları Araştırma Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

56a64c185fUNESCO’YLA PROJE YÜRÜTÜLECEK

Aygün Attar, “GRÜ olarak, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine ve Kadın Sorunları Araştırmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu anlamda gerekli altyapı çalışmalarımız ve eğitici seminerleri hazırlıklarımız sürmektedir. Kadın Araştırmaları Merkezi’ni ilk kez kuran üniversitelerden biriyiz. Uluslararası sempozyum ve çalıştaylarımızla tüm dünyanın dikkatini çeken organizasyonlara imza attık. UNESCO’nun bile dikkatini çeken bu çalışmalarımız neticesinde, UNESCO’nun teklifiyle Üniversitemizde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kürsüsü” kurulması çalışmaları da devam etmektedir” diye konuştu.

Yaşanan terör olaylarını da değerlendiren GRÜ Rektörü“Tüm Türkiye’nin gösterdiği tepkileri ve hassasiyeti GRÜ olarak bizlerde paylaşıyoruz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve istikrarına yönelik her türlü terör faaliyetini esefle, nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, sürdürülen mücadele de devletimize ve tüm güvenlik güçlerimize başarıları için dua ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir