AktüelGiresunUlusal

PİRAZİZ’DE ÇELENK KRİZİ

Ak Parti’nin 10 Kasım’da Atatürk anıtına çelenk koymaması yadırgandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.yıl dönümü için Piraziz’de de Atatürk anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Tören, İlçe Kaymakamı Kezban Yerlikaya, Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, siyasi parti ve STK’ların çelenk sunumu ile başladı. Saat 9.05’teki sirenlerin çalınması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile sürdü. Törene kamu kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı.

Ancak törende dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Aşık, törene katıldığı halde Atatatürk anıtına çelenk koymadı. Bunun nedeni sorulan Aşık, “Biz hiçbir zaman çelenk koymadık ki. Sizin bunu bilmeniz lazım” diye cevaplandırdı.

Cumhuriyetin kurucusu için düzenlenen bir etkinliğe iktidar partisinin çelenk koymaması yadırgandı. Aşık’tan daha bunun nedenini daha net açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Atatürk’ü anma programı daha sonra Piraziz Anadolu Lisesi konferans salonunda Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinlikle sürdü.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir