GiresunUlusal

PAZARSUYU DERESİNİN SUYU DEPOYA KURBAN GİTTİ

GİRESUN VALİLİĞİ YANILTILDI MI?

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaklaşık 500 hanenin su ihtiyacını sağlayan su kuyularının bulunduğu ve tarım arazilerinin sulama yapıldığı dere yatağı, bir firmaya ait depo yapımından ötürü kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yörede yaşayanlar Giresun Valiliği’nin yanlış bilgilendirildiğini ve depo projesine bu nedenle onay verildiği görüşünde.

MİLLETVEKİLİ KADİR AYDIN, KÖYLÜLERİ DİNLEDİ

Yörede inceleme yapan ve “Balık avlamak yasak ve tehlikelidir” tabelaları önünde mağdur olan köylüleri dinleyen AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, yapılanın bir çevre, doğa tahribatı olmasının yanı sıra içme suyu ihtiyacını karşılayan su kuyularının da kuruma tehlikesi altında olduğunu söyledi.

DSİ ‘DERE YATAĞINA İHTİYAÇ YOK’ DEMİŞ

Aydın yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz yer daha önceden bir dere yatağıydı. Buraya yatırım yapan ilgili bir firma yatırım yaparken DSİ’den bir görüş almış ve dere yatağına ihtiyaç olmadığı ve dere yatağından çıkarılması uygundur şeklinde bir görüş bildirmiş. Biz şunu belirtmek isteriz ki; biz önce milletin vekiliyiz. Dolayısıyla milletimizi rahatsız eden her şey bizi de rahatsız eder. Bu noktada biz milletimizin yanındayız, doğanın yanındayız. Görülüyor ki yöre halkımızın tesisle yatırımla ilgili bir itirazları yok, itirazlar çevre katliamını, su ihtiyaçlarını ve sulama ihtiyaçlarından kaygılanıyor bu noktada sesini duyurmaya çalışıyor. Devlet olarak siyasetçi olarak bizde insanlarımızın bu sesine duyarsız kalamayız. Bu sorunun giderilmesi noktasında çalışmalarımızı yapacağız. Doğaya çevreye zarar vermeden bu yatırım nasıl yapılması gerekiyorsa bunun çözümünü bulacağız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir