EğitimGiresun

PAŞAYEVA ŞUŞA’YI ANLATTI

Giresun Üniversitesi “II. Uluslararası Kadın Sempozyumu ve Sanat Çalıştayı”na konuşmacı olarak katılmak üzere Giresun'a gelen  Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva, Ermeniler tarafından gerçekleştirilen ŞUŞA katliamının 22. yıldönümü dolayısıyla bir konferans verdi.

DSC_7113

GRü Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Osman Ağa salonunda düzenlenen konferansı; Rektör Prof.Dr. Aygün Attar, üniversitenin akademik-idari personelleri ve öğrencileri ile bazı sempozyum katılımcıları da ilgiyle izledi.

DSC_7080Paşayeva konuşmasında; "tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemli. Yarattığımız, yazdığımız tarihi gençlere öğretmeliyiz. Yoksa bir anlamı kalmaz. Kendi tarihine sahip çıkan gençler vizyon sahibi olabilirler" dedi.

DSC_7104

Karabağ Savaşı’nda 1992 yılında meydana gelen Şuşa Muharebesinin sonucunda Ermenistan birlikleri tarafından işgal edilen Şuşalıların büyük çoğunluğunun göçe mecbur bırakılmasının kabul edilemeyeceğini belirten "Şuşa, sadece Azerbaycan tarihinde değil, Türk milletinin tarihinde çok büyük rol oynamış bir bölgededir " diyen  Milletvekili Paşayeva, Şuşa sorununun yalnızca Azerbaycan Türkü’nün sorunu gibi algılanmamasını istedi.

Ganire Paşayeva, “Ermenistan 22 yıldır bu toprakları işgal altında tutuyor ve bütün kabristanlıkları ve camileri, tarihi abidevi unsurları yok ediyorlar. Yaşanan bu mezalimden , zulümden gençlerin haberdar olması ve tarihlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Tarihimize sahip çıktıkça Türk –İslam devletlerinin var olduğu tüm coğrafyalar rahatlayacaktır. Dünyayı değiştirmek istiyorsak, önce kendimizden başlamalı ve bilgi sahibi olmalıyız. Artık konuşma değil çalışma dönemine geçmeliyiz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir