Giresun

OSMAN AĞA’YA BALMUMU HEYKEL…

Millet İttifakı adayı ve belediye başkanı Kerim Aksu’nun seçim vaatlerinden birisinin bir bölümünü gerçekleştirdi. Aksu, “Milli Mücadelede Karazıpkalılar ve Osman Ağa Müzesi“ için yaptırılan Osman Ağa’nın balmumu heykelinin yapımını sağladı. Heykel Atatürk Meydanı’nda sergilenmeye başlandı.

Bunun için düzenlenen törende konuşan Kerim Aksu, Giresunluların kurtuluş savaşında önemli katkıları olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Anadolunun tüm coğrafyasının savunmasında gönüllü olan dedelerin torunlarıyız. Bu olay çok önemlidir. Giresun iki tane gönüllü alay çıkarmıştır. Beş bin kişi ile giden gönüllü dedelerimiz, geriye sadece 250 kişi dönebilmiştir. Benim oturduğum koltukta oturmuş, Belediye Başkanlığı yapmış, birçok savaşa katılmış, Cumhuriyet’in kuruluşuna damga vurmuş, ayağına kurşun yemiş Topal Osman Ağa’mızı da saygı ve minnetle anıyorum. Osmanağa adına bu şehirde herhangi bir figür çalışma yoktu. Benim Başkan Vekili olduğum dönemde, Belediye Başkanımız Hasan Karaibrahim bu konuda oldukça duyarlı olmuştur. Biz bu şehirde Osman Ağa’nın hatıralarının yaşamasını her zaman istedik. Yaptırdığımız balmumu heykelini Giresun’a, Atatürk Meydanı’na getirdik. Önümüzdeki günlerde belediyemize ait tarihi binayı restore edip ‘’Milli Mücadelede Karazıpkalılar ve Osman Ağa Müzesi’’ yapacağız. Osman Ağamız Atatürk’ün sağ kolu olmuş tarihi bir değerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ü Osman Ağa’sız, Osman Ağa’yı da Mustafa Kemal Atatürk’süz düşünemeyiz. Yapacağımız müzede Osman Ağa ver arkadaşlarını yaşayacağız. Geçmişine saygısı olmayanın geleceği olamaz. dedi.

Müze yapılana kadar Atatürk Meydanı’nda sergilenecek Osman Ağa Balmumu Heykeli, yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar Ağa’nın gençlik yıllarındaki fotoğraflarından yola çıkılarak yapılan heykelle bol bol fotoğraflar çektirdi.

Camekan içinde sergilendikten sonra yapılacak olan müzeye konulacak heykelin nerede, kim tarafından ve ne kadar bir bedelle yaptırıldığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir