Aktüel

ORTAÖĞRETİM HEMŞİRELERİ ATAMA BEKLİYOR

Ortaöğretim Sağlıkçılar ve Hemşire Platformu tarafından yapılan açıklamada, ortaöğretim mezunu sağlıkçıların haksızlığa uğradığı dile getirildi. Sosyal medyadan seslerini açıklamalarla görüntülü videolarla duyuran hemşireler, KPSS’den 80 üstü puan alan sağlıkçılar ve hemşireler için atama istedi.
Atanmayı bekleyen hemşireler şu görüşleri dile getirdiler: “Ortaöğretim Sağlıkçılar ve Hemşire Platformu olarak Bir adaletsizliği dile getirmek istiyoruz ;
Bizler bu ülkenin bel kemiği olan sağlık meslek liselerini yüksek puanlarla kazanmış öğretim hayatı boyunca çekirdekten yetişerek çalışma hayatı içinde aktif bir şekilde rol oynamış hemşireleriz . Ne yazık ki yurt dışında meslek liselerine verilen değer bize verilmeyip lisans alımlarının onda biri kadar alınmayarak her dönem KPSS’den 80 üstü puanlar alarak atama bekleyen meslektaşlarım artık seslerinin duyulmasını istiyor.
Artık ortaöğretim hemşireler olarak görmezden gelinmek istemiyor, adaletli kadro dağılımları ve atama sayılarının artırılmasını ve 4 sene boyunca yoğun bir şekilde gösterilen eğitimi çalışma hayatımızda göstermek istiyoruz. Ortaöğretim sağlıkçılar ve Hemşire Platformu olarak atanmayı bekleyen 60 bin mezunun ve bu sektöre emek veren hemşire meslektaşlarımın seslerinin duyulmasını bekliyoruz.”
Açıklamada “2017 den beri mezun vermeyen ve mezun sayısı 60.000 den fazla olan ve yıllardır atama bekleyen ortaöğretim hemşireler olarak Bizler gerek atamalardaki yetersiz kadro dağılımından gerekse önümüzün kapanmasından ve en son mezunumuzun bile 4 yıldır atama beklediğini gerekli mercilere sesimizi duyurabilmek için bir çok kez Twitter, Instagram vb platformlarda sesimizi duyurmaya çalışsakta ne yazıkki elle tutulur bir gelişme olmadı.Bizler de sıkıntılarımızı anlattığımız ve taleplerimizi dile getirdiğimiz bir video çektik.” İfadelerine yer verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir