GiresunKültür - Sanat

ÖLÜME GOL SERGİSİ BEĞENİLDİ

Giresun Organ Bankası Derneğinin Organ Bağışı Haftasında “Sizde Bir Hayat Kurtarın “sloganıyla hayata geçirdiği “Ölüme Gol Sergisi” Can Akengin Sanat Galerisi’nde açıldı.

 Açılışa Vali Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt ve bazı davetliler katıldı.2013-1660-2

 Açılışta bir konuşma yapan Vali Hasan Karahan, organ bağışının önemine dikkat çeken böylesi bir serginin açılışından duyduğu memnuniyeti belirtti. Organ bağışının hayat kurtardığını belirten Vali Karahan, “Giresunluların organ bağışı konusunda hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyor ve bu hassasiyetten yola çıkarak herkesi bağışa davet ediyorum. Allah muhtaç etmesin ama unutmayalım ki bu hepimizin başına gelebilir. Onun için hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Bizde kamu olarak bu işin her zaman arkasındayız ve destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

Organ bağışının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Kerim Aksu, “ Organ bağışının önemine bizim veya ailemizden birinin başına geldiğinde  çok daha iyi anlıyoruz. Tüm Giresunluları organlarını bağışlayarak bağış bekleyen hastalara umut olmaya davet ediyorum” dedi.

Giresun Organ Bankası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Akyol da 10 yıllık bir arşiv çalışmasının sonucu olarak organ bağışına dikkat çekmek için sergiyi açtığını belirterek ileride verilecek desteklerle birlikte Türkiye genelinde açmayı dilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılış konuşması Vali Karahan ve Belediye Başkanı Aksu tarafından kesildi. Sergi konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir