Giresun

ÖĞRENCİLER AFETLE MÜCADELEYİ ÖĞRENİYOR

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünce “Giresun Öğrencilerin Afeti Öğreniyor” projesi kapsamında bugün ilimiz merkez Cumhuriyet Ortaokulunda “Afet ve Acil Durum Eğitim Kiti” dağıtıldı.

Öğrencilerimizde afet bilinci kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması için Başbakanlık AFAD tarafından yayınlanan “Afet ve Acil Durumlar Eğitim Kiti” kitapçığının dağıtım töreninde bir konuşma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan  projeyle ilgili bilgi vererek, yeteri miktarda bastırılan kitapçığın ilimiz merkez ve ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda öğrenim gören tüm öğrencilerimize AFAD ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ulaştırılacağını söyledi.

Müdür Topatan, ilimizde AFAD kurulduğundan bugüne kadar okullarımızda, kamu kurum kuruluşlarda görev yapan personellere ve özel sektör çalışanları olmak üzere toplamda 20978 vatandaşımıza afet ve acil durumlarla ilgili eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Recep Uzal, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan ile diğer katılımcılar sınıflara girerek öğrencilere afet ve acil durum eğitim kitini dağıttılar.     

İlçelerimizde de İlçe Kaymakamı, AFAD ve Milli Eğitim yetkililerinin katılımıyla hazırlanan programlar çerçevesinde “Afet ve Acil Durumlar Eğitim Kiti” kitapçığı öğrencilere ulaştırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir