Giresun

NECATİ TIĞLI, VALİ VE AK PARTİ’Yİ VİRÜS ARTIŞININ SORUMLUSU OLARAK GÖSTERDİ

TBMM Başkalık Divanı Katip Üyesi ve CHP Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’daki koronavirüs vakalarındaki artışın ve ölümlerin sorumlusu olarak Ak Parti kongrleri ve buna izin Vali Enver Ünlü’yü gösterdi.
“VALİLİK SESSİZ KALDI”
Yazılı bir açıklama yaparak değerlendirmelerde bulunan Tığlı, “Giresun’da yaşanan bu artışın tek sorumlusu AKP iktidarının atanmış il başkanlarını kutsandığı il kongreleri ve gençlik kolları kongreleri ve cenaze törenleridir. Koronavirüs nedeniyle ölen, hakkın rahmetine ulaşan kişilerin, hocaların, kanaat önderlerinin cenaze törenlerine kuralları hiçe sayarak binlerce kişinin katılması ve tüm bu olanlar karşısında Valiliğin sessiz kalması, görevini yapmaması ve cezai işlem uygulamamasıdır” dedi.
“BİZİMLE ALAY ETTİLER”
Giresun Valiliği’nin yeni tedbirler ve bunları ihlal edenlere cezai müeyyidelerin eksiksiz uygulanacağını duyurduğu gün AKP Gençlik Kolları İl Kongresi’nin gerçekleştirilidiğini hatırlatan Necati Tığlı, “Valisinden AKP İl temsilcilerine kadar gözümüzün içine baka baka alay ettiler. Hele de bu şehirde bizimle yaşayıp bizimle nefes alan AKP yöneticilerinin, her gün bir yakını, hemşerisi hayata gözlerini yumarken, utanmadan kongrelerinden fotoğraflar ve methiyeler dolu kutlama mesajlarını sosyal medyadan paylaşmaları tarih sahnesinde kendileri için bir utanç vesikası olarak yerini alacaktır” açıklamasını yaptı.
TAM KAPANMA İSTEDİ
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, vakaları kontrol altına almak ve bulaş hızını düşürmek için Giresun’da yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:
• AKP İl ve Gençlik kongrelerine katılan kişiler ve onlarla temasta bulunan herkes derhal karantinaya alınmalıdır.
• 1 Mart’ta başlayacak yüz yüze eğitim vakalar kontrol altına alınana kadar ileri bir tarihe ertelenmelidir.
• Hastanelerde yoğun bakım yatak kapasitesi ve ventilatör cihazları arttırılmalıdır.
• Giresun’da ki hastanelere derhal sağlıkçı ataması yapılmalı ve saha da çalışan filyasyon ekiplerinin sayısı arttırılmalıdır.
• En az 15 günlük tam bir kapanma yarın değil hemen şimdi başlatılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir