EğitimGiresun

MİLLETVEKİLİ BÜLENT BEKTAŞOĞLU ÖĞRETMENLERİ KUTLADI

BEKTAŞOĞLU: LAİK, ÇAĞDAŞ, BİLİMSEL EĞİTİM CUMHURİYETİN TEMİNATIDIR

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Atatürk’ün bizlere miras olarak armağan ettiği Türk Mili Eğitim sistemi,  Cumhuriyetimizin en önemli, kazanımı, kutsal değeri ve teminatıdır. Cumhuriyeti korumakla eş değerdedir.
Bu nedenle hedefinden saptırmak için yapılan bütün saldırılara rağmen laik, çağdaş, bilimsel eğitimden yana olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 “KAPALI OKUL KALMAYACAK, ÖĞRETMENLERİMİZİN TÜMÜNÜ OKULLAR VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ”  

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Bektaşoğlu, Atatürk’ün eğitim sistemi sayesinde ‘teba’ olan Anadolu halkının  milletleştiğini söyledi Milletvekili ”Eğitim-öğretim kurumlarında sadece okur-yazar değil; ekonomi, siyaset, bilim, kültür, sanat ve diğer değerlerle donatılarak, yarınların şekillenmesinde, ülke yönetiminde söz, karar ve yetki kullanan çağdaş, uygar, haklarını bilen, eşit birey, yurttaş niteliği kazanmışlardır.
Bu sayede ulusumuz var olmuştur” değerlendirmesini yaptı. .

Bülent Bektaşoğlu açıklamasında, eğitimin ve öğretimin sorunlarına da değindi.  “Eğitimi rant alanı olmaktan çıkaracağız. Alt yapısını, olanaklarını güçlendireceğiz” diyen Bektaşoğlu, şunları söyledi. Okulların tümünü açacağız, eğitimin ana unsuru olan öğretmenlerimizin tümünü okulları ve öğrencileriyle buluşturacağız. Onların ve eğitimin diğer bütün emekçi paydaşlarının örgütlenme, sendikal mücadele haklarının, ülke sorunlarına, demokratik hak ve özgürlüklerin korunup gelişmesine katkı sunmalarının önündeki engellerin kaldırılması ve aileleriyle birlikte layık oldukları bir yaşam sürmeleri hedefimizdir. Bir öğretmen çocuğu ve bir dönem öğretmenlik yapmış bir milletvekili olarak, TBMM’de ve görev yaptığım Milli Eğitim Kültür ve Gençlik Komisyonunda bunlar için mücadeleyi vermeye devam edeceğim”.

Milletvekili Bektaşoğlu, açıklamasında, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı ve “Türk Milletinin Başöğretmeni Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi, terör şehitlerini saygı, rahmet ve minnetle anıyor, emeklilik yaşamını sürdüren öğretmenlerimize uzun ömürler diliyor, ellerinden öpüyorum”dedi. 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir